120 har betalt kontingent til Forenede Demokrater

forenede-demokrater-stiftelse2120 har betalt kontingent til Forenede Demokrater, og der er flere på vej. Det fortæller Vivi Borgen, der blev valgt til den nye partis første formand i forbindelse med partiets stiftende møde i Odense den 9. juni.

“Det mest positive er, at en del mennesker, der har meldt sig ind i partiet, aldrig har været medlem af et parti tidligere,” fortæller Vivi Borgen, der bor i Tågerup i nærheden af Frederiksborg.

“Det er altså almindelige vælgere, som trods en del livserfaring, har valgt at blive politisk aktive. Det får mig til at tro endnu mere på, at Forenede Demokrater har fat i noget ‘rigtigt’, noget som danskerne har savnet. Jeg tror, at en del af forklaringen er, at vi ikke er skolede politikere. Folk kan identificere sig med os, vi tænder ikke for politikerleden, og giver os ikke ud for at være noget, vi ikke er.”

Stiftelse gav opmærksomhed

Efter medieomtalen, da partiet blev stiftet for to uger siden, steg antallet af følgere af partiets facebookside – den lukkede gruppe – med omkring 400, så der nu er omkring 2200 følgere. Den åbne side har omkring 1850 følgere.

“Jeg har fået rigtig mange mails med spørgsmål,” siger Vivi Borgen.

“Vi ønsker så mange kandidater opstillet til kommunal- og regionsvalg som muligt. Vi ved også, at det kan være en vanskelig proces at holde styr på, da tiden er knap. Vi er derfor i gang med at oprette et udvalg bestående af bestyrelsesmedlemmer, som bl. a. har til opgave at rådgive lokale partiforeninger og dermed også kandidaterne i forhold til den lokale politik. Samtidig er der arbejdsgrupper på vej, som skal gennemarbejde og formulere politikker på forskellige områder.”

Underskriftindsamling på stand-by

Underskriftindsamlingen for at blive opstillingsberettiget til næste folketingsvalg er sat en smule på stand by. Det handler om nogle juridiske forhold efter at partiet er oprettet som en selvstændig juridisk enhed.

“Hvis ikke vi ændrer de juridiske forhold, så vil jeg som person hæfte for de portoudgifter, der vil være i forbindelse med underskriftindsamlingen,” siger Vivi Borgen.

“Så det skal vi lige have på plads inden vi kan samle de første underskrifter.”

Hovedbestyrelsen arbejder også med at åbne et debatforum for de betalende medlemmer i tilknytning til partiets hjemmeside.

 

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder