Trailer klar til premieren på Journal 64

Nicolai Lie Kaas og Fares Fares som Carl Mørck og Assad. Foto: Zentropa.

FILM: Filmselskabet Zentropa har offentliggjort hovedtraileren til filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens fjerde bog om Calr Mørck og Assad fra Afdeling Q ved Københavns Politi. Bogen og filmen hedder “Journal 64”.

Filmen får premiere den 4. oktober i flere biografer landet over.

Der er tale om den fjerde og sidste filmatisering, som Zentropa kommer til at stå for af Jussi Adler-Olsens indtil videre syv bøger om makkerparret.

Omdrejningspunktet for filmen er fundet af tre mumificerede lig omkring et bord i et skjult rum i en lejlighed i København. Sporene fører tilbage i tiden – dengang Sprogøe ikke var landfast med Sjælland og fra 1922 til 1961 husede et opholdssted for umyndige kvinder – kvinder der blev opfattet som evnessvage. Senere har det vist sig, at flere af dem var der, fordi de ikke passede ind i datidens seksualmoral.

Det er den fjerde og sidste film med Nicolai Lie Kaas og Fares Fares i hovedrollerne som kriminalinspektør Carl Mørck og hans assistent Assad.

De sidste seks film i serien – hvoraf de tre er udkommet i bogform – har Nordisk Film købt rettighederne til, og det bliver nogle andre skuespillere, der skal spille hovedpersonerne.

Da Jussi Adler-Olsen havde solgt rettighederne til de fire første film til Zentropa, udtalte filmselskabets direktør Peter Aalbæk Jensen, at selskabets havde fået rettighederne billigt. Det fik hurtigt Jussi Adler-Olsen til at sige, at Zentropa ikke fik lov til at købe rettighederne til de sidste seks film. Han planlægger at skrive i alt 10 romaner.

Nordisk Film har endnu ikke offentliggjort hvornår deres første film er klar til biograflæredderne – og heller ikke noget om hvem der skal løfte arven efter Nicolai Lie Kaas.

Den netop offentliggjorte trailer kan ses her.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten-tv.dk på Facebook her.