DR1 har premiere på niende sæson af “Jordmoderen”

En del af den oprindelige besætning i serien “Jordmoderen”. Nogle er stadig med i serien, mens andre har forladt den – mere eller mindre frivilligt. Foto: BBC

TV-DRAMASERIE: DR1 har tirsdag den 12. maj premiere på den 9. sæson af den populære engelske dramaserie “Jordmoderen” (Call the Midwife). Der sker i forlængelse af de første otte sæsoner, der har været sendt dagligt om eftermiddagen de seneste måneder.

Det er en meget populær engelsk tv-serie, der startede som en serie i seks afsnit på baggrund af en bog skrevet af sygeplejerske og jordmoder Jennifer Worth, der arbejdede som jordmoderen i bydelen Poplar i Eastend i Londen fra 1950-erne. 

Serien blev straks populær, og der er siden lavet otte afsnit og et juleafsnit (som DR deler i to, så hver sæson bliver på 10 afsnit) hvert år.

De første tre sæsoner er baseret på Jennifer Worths tre erindringsbøger, men serie var så stor en succes, at BBC valgte at fortsætte skildringen af Poplar set gennem jordmødrenes øjne. Handlingens udgangspunkt er et kloster, der tilhører en katolsk nonneorden, hvor jordmødrene er tilknyttet.

Da sjette sæson blev vist på engelsk tv i 2016 blev der lavet en aftale om yderligere tre sæson – til og med den niende sæson, der nu får premiere – som så skulle være seriens sidste. 

Men nej, sådan gik det ikke. Serien er stadig populær, så der er planlagt yderligere to sæsoner, der bliver produceret de kommende år. 11. sæson er planlagt til at blive vist på tv i 2022.

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *