TV: Mere med “Vera”

Brenda Blethyn spiller kriminalkommissær Vera Stanhope. Foto: Itv.

   TV: Den populære tv-krimi, “Vera”, får en niende sæson, der bliver vist på de engelske tv-skærme i begyndelsen af 2019.

DR1 sluttede søndag den 4. oktober 2018 visningen af hele serien, hvor de sidste fire afsnit var nye episoder fra sæson otte, som ikke tidligere har været vist i DR.

Indspilningen af den nye sæson i krimiserien om kriminalkommissær Vera Stanhope fra den fiktive by Northumberland begyndte i maj 2018. Når dette skrives, er der endnu ikke fastsat et tidspunkt for, hvornår serien med mange naturscener i hedeområder og ved kysten løber over skærmen på den britiske tv-kanal ITV.

Et af afsnittene i den nye serie er en filmatisering af den ottende bog i krimiserien – “The Seagull” (“Mågen”). Forfatteren er Ann Cleeves, der også står bag serien om kriminalkommissær Jimmy Rerez, der er hovedperson i tv-serien “Shetland”.

Tv-serien startede i 2011 – først med et pilotafsnit, der faldt i tv-seernes smag. Serien blev derfor straks suppleret med tre nye afsnit, der blev til første sæson. Hver sæson består af fire afsnit, der er af cirka halvanden times varighed.

Stigende seertal

Så det er blevet til 32 afsnit indtil nu – og altså 36 afsnit, når den nye sæson får premiere engang i 2019. De første sæsoner havde serien en seertal på mellem seks og syv millioner, når nye afsnit blev vist på ITV.

Men seriens popularitet er vokset de seneste tre sæsoner. De fire afsnit i sæson otte havde mellem otte og ni millioner seere ved premiererne.

Det var seriens hovedrolleindehaver Brenda Belthyn, der lod nyheden af den niende sæson springe, da hun udsendte en besked om det på det sociale medie Twitter, da alle aftaler var på plads i januar 2018. Det skete dagen før første afsnit i sæson 8 havde premiere.

Brenda Belthyn var ellers overbevist om, at ottende sæson ville blive den sidste, da indspilningen var overstået i 2017.

Se trailere om “Vera” her.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten-tv.dk på Facebook her.

Udgivet
Kategoriseret som TV