Amtsavisen under 7.000 daglige aviser

amtsavisenDen nye opgørelse fra Dansk Oplagskontrol over de danske papiravisers oplag, der blev offentliggjort den 3. marts, viser, at Randers Amtsavis bliver ved med at tabe daglige købere. I andet halvår 2013 solgte avisen i gennemsnit 6.956 eksemplarer på hver udgivelsesdag.

Det er en tilbagegang fra 7.458 i andet halvår 2012 – altså et tab på 502 eksemplarer dagligt.

Til gengæld kan Randers Amtsavis bryste sig af, at der var fremgang for avisens netudgave, da Danske Medier offentliggjorde de seneste trafiktal.

Sammenligner man med amtsavisen.dks første betalingsmåned i december 2012 var der i december 2013 tale om en kraftig fremgang på 34.000 besøg om måneden – svarende til næsten 35 procent.

Uklar økonomi

Der er dog svært at vide, om der er tale om en økonomisk gevinst for bladhuset, da bladhuset de seneste måneder har gjort en del af artiklerne på hjemmesiden gratis. Og det kan være en væsentlig del af forklaringen på fremgangen i trafiktal.

Randers Amtsavis blev sidste sommer sat til salg. To investergrupper forhandlede med avisens ejer – Berlingske Media – men forhandlingerne viste sig resultatløse. Berlingske Media besluttede derfor at drive det lokale dagblad videre selv.