Parti fra “Borgen” genopstår i Randers

Solidarisk Samling vil gerne have plads i byrådssalen i det gamle rådhus. Foto: Randers Kommune
Solidarisk Samling vil gerne have plads i byrådssalen i det gamle rådhus. Foto: Randers Kommune

Randers har fået endnu et nyt parti, der opstiller til kommunalvalget den 19. november. Partiet har taget det samme navn, som et af de partier, der optræder i tv-serien “Borgen”: Solidarisk Samling.

Partiet betegner sig selv som et nyt centrum-venstreparti dannet af folk, der er politisk hjemløse efter den nuværende regerings mange løftebrud.

“Vi vil sætte frihed og solidaritet i højsædet, og på den måde sikre vores velfærdsstats beståen,” hedder det på partiets side på Facebook.

“Vi vil opnå indflydelse, der hvor det er muligt, og gradvist sætte vore præg på Danmark.”

Gymnasieelev bliver spidskandidat

Hverken på partiets hjemmeside eller facebookside fremgår det hvilke personer, der står bag partiet, men ifølge Randers Amtsavis er en af stifterne af partiet og listens spidskandidat ved kommunalvalget Oliver Hundborg, der går på handelsgymnasiet i Paderup.

Mathilde Hoffmann, der også går på gymnasiet i Paderup, og Morten Wilfing opstiller også til kommunalvalget.

Mere end 100 følgere på Facebook

Partiets Facebookside har over 100 følgere, hvor flere er kommet til efter partiet blev offentligt omtalt i Randers Amtsavis tirsdag. Oliver Hundborgs egen facebookside har næsten 400 følgere.

Det ar ikke været muligt at komme i kontakt med partiet for bl.a. at få uddybet, hvordan partiet adskiller sig fra f.eks. Velfærdslsiten, der også er dannet i protest mod de forringelser af velfærdsstaten, der er sket under den nuværende regering.