DR giver grønt lys for “Broen III” til efteråret 2015

Saga (Sofia Helin) får nye kolleger i tredje sæson af krimiserien af Broen. Foto:  Carolina Romere
Saga (Sofia Helin) får nye kolleger i tredje sæson af krimiserien af Broen. Foto: Carolina Romere/DR

Der er nu givet grønt lys for en tredje sæson af den dansk-svenske krimiserie Broen.

Optagelserne begynde til september og serien får premiere til efteråret 2015 på DR1 og SVT.

I den nye sæson møder Saga Norén store udfordringer og nye kolleger, da Kim Bodnia ikke vender tilbage i rollen som makkeren Martin Rohde.

Knap en million seere fulgte i anden sæson Saga og Martins jagt på miljøterroristerne, som satte skræk i hele Øresundsregionen.

Udenlandsk interesse for “Broen”

Også i udlandet har ‘Broen’ vakt stor interesse, hvor endnu flere millioner seere har stiftet bekendskab med de mildt sagt komplekse relationer mellem dansk og svensk politi.

“Jeg glæder mig over, at vi næste år kan give seerne endnu en sæson af ‘Broen’,” siger DRs dramachef Piv Bernth.

“Tredje sæson tager os nye veje, og det tegner rigtig godt for handlingen.”

Nye kolleger

Når ‘Broen’ vender tilbage søndag aften på DR1 i efteråret 2015, skal Saga Norén klare sig uden sin vante makker. Det bliver et nyt hold af politifolk, som skal løse kriminalsager i Øresundsregionen.

Konceptuerende instruktør på ‘Broen III’ bliver svenske Henrik Georgsson og episodeinstruktør bliver danske Rumle Hammerich, som også har instrueret afsnit af ‘Borgen I’. Hovedforfatter er fortsat Hans Rosenfeldt med Camilla Ahlgren, Nikolaj Scherfig, Erik Ahrnbom og Astrid Øye som medforfattere.

“Vi har stadig meget at berette om Saga Norén, og nu kan vi også præsentere seerne for nye spændende karakterer i ‘Broen’s univers og udvikle deres relationer med hinanden,” siger hovedforfatter Hans Rosenfeldt.

“Sæson III føles rigtig fascinerende at arbejde med, og jeg lover, at ingen bliver skuffede,”

‘Broen III’ produceres af Nimbus Film og Filmlance International og er et samarbejde mellem DR og SVT. Serien har derfor premiere samtidigt i Sverige og Danmark i efteråret 2015.

(Redigeret pressemeddelelse fra Danmarks Radio)