Gyldendal vil sælge abonnement på lydbøger

logo_traneGyldendal etablerer i samarbejde med den svenske netportal Storytel den første streamingtjeneste med lydbøger i Danmark.

Det sker gennem datterselskabet Rosinante & Co, der bliver delejer af et dansk daterselskab til den svenske streamingtjeneste Storytel, som i nogle år har givet svenskerne mulighed for at høre alle de lydbøger, som de har lyst til for 169 svenske kroner om måneden.

Samarbejdet betyder, at Gyldendal lukker salget af elektroniske bøger via hjemmesiderne www.g.dk og www.elounge.com.

Det vides endnu ikke, hvornår det nye selskab vil starte udbuddet af streamingbøger til danskerne, så de kan høre abonnementsbøger på computeren eller mobiltelefonen.

Succes i Sverige

Storytel begyndte at sælge abonnement på lydbøger i sommeren 2009, og svenskerne er tilsyneladende glad for muligheden. Det får nu den svenske virksomhed til at undersøge mulighederne for ekspansion i udlandet, og det er i den sammenhæng, at Storytel har dannet et fælles dansk selskab sammen med Gyldendal.

Selskabet blev startet i 2005, og blev første gang kendt i offentligheden, da firmaets ejer Jonas Tellander i et tv-program præsenterede virksomheden og dens planer om at sælge abonnement på lydbøger. Formålet var at skaffe investorer til virksomheden, og den kendte svenske investor Richard Båge besluttede som den eneste for rullende tv-kameraer at investere i Storytel.

En repræsentant fra Gyldendal fortæller til radioprogrammet Harddisken på P1, at prisen ventes at blive mindre end 150 kroner om måneden.

Storytel bliver bogverdenens svar på Spotify inden for musikverdenen og bl.a. Netflix inden for tv og film.