Huspriserne stiger i Aarhus

snerydning 001Huspriserne i Aarhus Kommune er steget med 1,7 procent i 2012. Det viser den seneste opgørelse fra Boligmarkedsstatistikken.

De handler med huse, der er gennemført i sidste kvartal i 2012, er sket til gennemsnitlig pris på 17.764 kroner per kvadratmeter. Det er en stigning fra samme periode i 2011, hvor den gennemsnitlige kvadratmterpris var 17.494 kroner.

Nummer to er Skanderborg

Huspriserne i Aarhus målt i forhold til den gennemsnitlige kvadratmeterpris er suverænt de højeste i Region Midtjylland. Nummer to er Skanderborg, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris er 12.295 kroner. Og her er priserne endda faldet med 9,5 procent.

Det er billigst at bosætte sig i Lemvig, hvor gennemsnitsprisen pr.kvadratmeter i forbindelse med køb af hus er 4.495 kroner. Man kan altså bosætte sig i Lemvig med eget hus til cirka en fjerdedel af den pris, som det koster at købe hus i Aarhus Kommune.

Et minus på 1,4 procent i Østjylland

I hele Østjylland er huspriserne faldet med 1,4 procent i gennemsnit.

Det er specielt i Vestjylland, at priserne er faldet inden for det seneste års tid. I Holstebro er priserne faldet med 15,1 procent, mens de er faldet 13,0 procent i Ringkøbing-Skjern og 12,2 procent i Struer.

Bundskraberen er dog Odder med et fald på 17,5 procent ifølge Boligmarkedsstatistikken, skriver hjemmesiden Bolius.

Minus 2,7 procent i regionen

I hele Region Midtjylland er priserne faldet med 2,7 procent – lidt mindre end landsgennemsnittet på 2,8 procent.

Statistikken er udarbejdet på baggrund af huse, der har været udbudt til salg på internettet, og gennemgang af offentlige registre efter boligerne er blevet solgt.

Bag Boligmarkedsstatistikken står Realkreditforeningen, Realkreditrådet, Dansk Ejendomsmæglerforening og Finansrådet.