Jakob Leth frifundet i sag om kursmanipulation

Østjydsk Bank har været nødt til at nedskrive for yderligere 129 mio. kroner, oplyses det i en fondsbørsmeddelelse fredag eftermiddag.
Tre tidligere ansatte i Sparekassen Kronjylland er frifundet for kursmanipulation ved Retten i Hjørring. Foto: Aarhusidag.dk

Den mangeårige direktør for Sparekassen Kronjylland i Randers Jacob Leth er onsdag ved Retten i Hjørring sammen med to andre ledere i pengeinstituttet blevet frifundet i en større sag om kursmanipulation.

De tre bankfolk – udover Jacob Leth er det tidligere underdirektør Ove Knudsen og tidligere fondschef Tonny Elsberg – var sammen med seks andre bankfolk med tilknytning til EBH-Bank i Fjerritslev og Morsø Sparekasse anklaget for kursmanipulation til fordel for blandt andet familiemedlemmer.

Anklagemyndigheden mente, at bankfolkene har tjent millioner på at medvirke til at manipulere prisen på værdipapirer op, som de og deres familiemedlemmer netop havde købt. Derefter blev papirerne med fortjeneste solgt til fondene bag EBH-Bank og Morsø Sparekasse.

Men det mente Retten i Hjørring altså ikke kunne bevises, og de blev derfor alle ni pure frifundet.

Anklagemyndigheden har nu 14 dage til at afgøre, om sagen skal gennem en ny behandling i landsretten. Det sker efter at anklagemyndigheden nøje har gennemgået præmisserne i den mere end 300 sider lange byretsdom.

Sagen startede tilbage i 2011, hvor bankfolkene sammen med andre blev sigtet i sagen. Efterforskningen fortsatte til sidste år, hvor der blev udfærdiget et anklageskrift mod de ni bankfolk.

Retssagen begyndte i efteråret, og efter flere end 40 retsmøder blev der i dag afsagt dom i sagen, hvor alle ni blev pure frifundet.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk – Randers på facebook her.