Jon Stewart stopper som vært på “The Daily Show”

jonDen kendte amerikanske komiker Jon Stewart stopper til efteråret som tv-vært på det populære amerikanske tv-show “The Daily Show”. Det meddelte han publikum, da tirsdag aftens afsnit blev optaget tirsdag eftermiddag amerikansk tid.

Jon Stewart har været vært på programmet i næsten 17 år. Programmet er et satireprogram, der tager udgangspunkt i hvordan seriøse nyhedskanaler serverer nyhederne for seerne.

Programmet fik en opblomstring i 2000, hvor omtællingen af stemmer i Florida ved præsidentvalget mellem Al Gore og  Georg Bush prægede nyhedsbilledet. Her blev alle begivenheder omsat til skarp satire.

Fox-News får tørt på

De seneste år er det specielt tv-stationen Fox-News, der har fået tørt på, når det 22 minutter lange program løber over skærmen. Jon Stewart, der aldrig har lagt skjul på, at han er demokrat, har også fokuseret på Georg Bush og personer, der var tæt på ham i hans otte år som præsident – specielt tidligere vicepræsident Dick Cheney har ofte måttet høre for hans dårlige evner som jæger.

Gennem årene er programmet succes steget stille og roligt, og er et af de mest populære programmet på amerikansk tv. Det sendes på kabeltv-kanalen Comedy Central.

Jon Stewart, der er 52 år og for kort tid siden havde debut som instruktør af en amerikansk spillefilm, fortalte ikke, hvad han skal lave fremover, da han gav publikum meddelelsen om at han ikke forlænger sin kontrakt, når den udløber.

Ikke længere på DR2

Programmet dukke op på dansk tv for nogle år siden, da DR2 besluttede at vise de fire ugentlige programmer og et ugentlig resume til det internationale publikum, der i en årrække blev vist på CNN.

Programmet stoppede imidlertid på DR2 ved nytårstid, da Comedy Central besluttede at lancerede deres egen tv-kanal i Danmark, som er det eneste sted, hvor danske seere kan se “The Daily Show”.

Hver aften fra tirsdag til fredag kl. 23.15 er der premiere på de daglige programmer, der flere gange i løbet af de kommende dage bliver genudsendt på kanalens danske sendeflade, hvor The Daily show præger programoversigten.

Udover The Daily Show viser kanalen blandt andet “South Park”, der derfor heller ikke længere kan ses på DR’s tv-kanaler.

Afsnittet, hvor Jon Stewart offentliggør sin beslutning, kan ses onsdag aften kl. 23.15 på Comedy Central – hvis man har kanalen i sin tv-pakke.