Klagerne: Powerpoints blev skrevet ned af partierne

Kasper Fuhr. Foto: Randers Kommune
Kasper Fuhr – stemte som den eneste mod et udkast til svar til Statsforvaltningen. Foto: Randers Kommune

De powerpoints fra forvaltningen, der blev fremlagt, da 26 byrådsmedlemmer fra Randers i flere måneder diskuterede det nye forslag til skolestruktur, blev afskrevet under møderne af sekretærer, som de enkelte partigrupper havde valgt på forhånd. skriver Beboerlisten og Velfærdslisten i deres klage over manglende aktindsigt til Statsforvaltningen. Det er en deltager i forhandlingerne, der har refereret fremgangsmåder over for en eller flere af de fire klagende byrådsmedlemmer, fremgår det af klagebrevet.

Samtidig er hvert enkelt powerpoint-slide først blevet fjernet, når folk fra forvaltningen havde sikret sig, at alle var færdige med at skrive sliden ned.

Det fremgår ikke af klagen hvor mange slides, det drejer sig om.

Ikke byrådsmedlemmer

Et andet punkt i klagen er, at der i forhandlingerne har deltaget andre medlemmer fra de politiske partier end byrådsmedlemmer. Kritikken går på, at mennesker, der ikke er medlem af byrådet, har fået informationer, som byrådsmedlemmer ikke har fået.

Klagen til Statsforvaltningen over at fem byrådspolitikere – udover tre fra Beboerlisten og en fra Velfærdslisten er der tale om Mogens Nyholm fra Radikale Venstre, der ikke har klaget til Statsforvaltningen over proceduren – og Randers Kommunes udkast til svar blev behandlet på mødet i økonomiudvalget mandag.

I udkastet bekræfter kommunen, at der er brugt powerpoints i forbindelse med forhandlingerne. Det sidestiller kommunen med at materialer er blevet læst op, som efter bemærkningerne til lovforslaget om offentlighed i forvaltningen er lovligt – uden at det pågældende materiale bliver omfattet af reglerne om aktindsigt.

Kommunen forholder sig ikke til kritikken af, at de viste powerpoints er blevet skrevet ned af repræsentanter fra partierne.

Kasper Fuhr stemte imod

Kasper Fuhr (VL) var den eneste, der i økonomiudvalget stemte imod udkastet til svar til Statsforvaltningen, der endelig skal behandles af byrådet den 1. september.

Bjarne Overmark (BL), der også er en af klagerne, deltog ikke i mødet, fordi han i øjeblikket er på ferie.

Læs også: Skolestruktur: Randers Kommune afviser forskelbehandling