Netflix bliver dyrere

netflixDen populære streamingtjeneste Netflix vil blive dyrere for danskerne fra 2015, når en ændring af momsloven træder i kraft. Det betyder, at prisen kan komme i nærheden af de 100 kroner om måneden i stedet for de 79 kroner, som danskerne betaler i dag, skriver komputer.dk.

I dag betaler danskerne lavere moms, fordi salget sker fra Luxemburg, hvor den laveste momssats er tre procent – i modsætning til den danske standardmoms på 25 procent. I EU har man imidlertid besluttet, at momsen fremover skal beregnes i det land, hvor varerne eller tjenesteydelserne sælges, og ikke som i dag det land hvor salget sker fra.

Det betyder for eksempel  også, at der skal betales højere moms, når man køber bøger via internettet fra både amazon.com og saxo.dk, ligesom webhotellet Unoeuro også hæver prisen, fordi firmaet nu etablerer sig i Danmark. Firmaerne har nemlig etableret sig i Luxemburg på grund af den lave moms.

Netflix: Prisen stiger med syv kroner

Netflix oplyser dog til avisen Børsen, at prisstigningen næppe bliver så voldsom, da virksomheden fortæller, at den betaler 15 procent i moms i Luxemburg i dag. Derfor regner virksomheden foreløbig med at prisen stiger til 86 kroner om måneden.

Netflix har på halvandet år fået cirka en halv million danske husstande som kunder.