Østjysk Bank vil slæbe Randers Kommune i retten

Foto: Randers Kommune
Foto: Randers Kommune

Det juridiske efterspil efter konkursen i Randersegnens Boligforening for snart to år siden tager til. Inden byrådsmødet i sidste uge, hvor politikerne besluttede at gennemføre en opdeling af en afdeling i boligforeningen i flere mindre afdelinger, truede Østjysk Bank kommunen med en retssag.

Det fremgår af papirerne, der blev fremlagt for byrådet i forbindelse med byrådsmødet den 8. april.

Østjysk Bank frygter tilsyneladende, at opsplitningen vil betyde, at det vil blive vanskeligere at få de penge, som banken har tilgode i den opsplittede boligafdeling.

Randers Kommune har imidlertid forlagt spørgsmålet for Kammeradvokaten, der konkluderer, at det ikke er tilfældet.

Det er nu op til den midlertidige forretningsfører, som byrådet har indsat – boligselskabet DAB – at gennemføre beslutningen om opsplitningen.

Kuratorer: Kommunen har ikke overholdt tilsynspligt

I forvejen har de to kuratorer, der bestyrer konkursboet, besluttet at anlægge en retssag mod Randers Kommune, fordi de mener, at kommunen ikke har overholdt sin tilsynspligt med Randersegnens Boligforening.

De to kuratorer var af byrådet indsat som midlertidige forretningsfører, men efter beslutningen om at anlægge sag mod kommunen, besluttede byrådet at indsætte DAB som nu forretningsfører.

Østjysk Bank er en af de store kreditorer i Randersegnens Boligforening. Hvis kuratorerne vinder en retssag mod Randers Kommune og konkursboet får en erstatning, er der større chance for, at Østjysk Bank får de penge, som banken har til gode, når der en dag foreligger et endeligt regnskab fra boet.

Den tidligere forretningsfører i Randersegnens Boligforening er meldt til politiet mistænkt for bedrageri.