Pensioneret læge står bag hjemløseby i Aarhus

Århus Stiftstidende har besøgt teltbyen for hjemløse, der ligger på de ubenyttede tidligere godsbanearealer.
Århus Stiftstidende har besøgt teltbyen for hjemløse, der ligger på de ubenyttede tidligere godsbanearealer.

Det er den pensionerede overlæge Birger Schroll, der har hjulpet det hjemmeløse i Aarhus med at etablere en teltby på de tomme godsbanearealer i Aarhus, skriver Århus Stiftstidende. 

“Det handler om at bygge kompetencer op hos de hjemløse,” fortæller Birger Schroll til avisen, der har været på besøg på pladsen.

Han vil have dem til at bygge halmhuse og derefter små træhuse, der kan flyttes, når kommunen skal brug arealerne til byudvikling – sådan som det er planen på længere sigt.

Boliger er for dyre

Birger Schroll nævner desuden, at problemet er, at boligerne i Aarhus er for dyre.

“Boliger, der er til at betale for et ungt menneske, ligger i Studstrup eller i Trige,” siger han.

“For at hjælpe de unge i gang tilbyder kommunen dem storartede kurser inde i byen. Mange unge er glade for kurserne. De er bare alt for dyre at komme til og fra, når boligen ligger helt ude i zone 4.«

Meldt til politiet

Rådmand Bünyamin Simsek (V), der er rådmand for teknik og miljø, har meldt de hjemløse til politiet og ønsker, at politiet fjerner teltbyen hurtigst muligt, for at det ikke skal udvikle sig et nyt Christiania.

Politiet har indledt en dialog med kommunen om det videre forløb i sagen, som Aarhus Stiftstidende vurderer er ved at udvikle sig til en varm politisk kartoffel.

Den originale artikel kan læses her (muligvis stadig beskyttet af en betalingsmur)