Randers Amtsavis sælger færre aviser

Randers Amtsavis taber oplag. De nyeste tal fra Dansk Oplagskontrol viser, at avisen de første seks måneder solgte 7.319 aviser om dagen. Det er en tilbagegang på næsten 500 aviser siden sidste år.

De første seks måneder af 2012 registrerede Dansk Oplagskontrol et dagligt salg på 7.815 eksemplarer.

Tilbagegangen svarer til et fald i oplaget på 6,8 procent.

Randers Amtsavis er sat til salg af ejeren Berlingske Media, der igen ejes af den engelske kapitalfond Mecom. Mecoms bestyrelse har fornyligt afvist konkrete bud på Berlingske Medias lokalaviser i Aarhus, Holstebro og Viborg.

Ingen bud på Amtsavisen

Det kan betyde, at der endnu ikke er givet konkrete bud på Randers Amtsavis, selv om der efter alt at dømme har været to grupper bestående af lokale erhvervsfolk, der har forhandlet om køb af avisen – begge med direktør for Randers Tandhjulsfabrik, Søren Fischer, blandt investorerne.

Et fald i oplaget gør det formentlig ikke lettere at sælge det kronjyske dagblad.

Dog har direktør og administrerende direktør for Berlingske Media Lisbeth Knudsen over for Mediawatch.dk antydet, at de lokale aviser slet ikke vil blive solgt, hvis ikke det kan ske til den rigtige pris.

Salg i små bidder

Siden forsommeren har Berlingske Media været udbudt til salg i små dele, og indtil nu er det fortrinvist en række lokale annonceugeaviser, der er solgt til konkurrenter i nærområderne. Forleden solgte Berlingske Media dog også sin andel af boligportalen Boliga.