Randers er kåret som årets cykelkommune

randerscykelbyRanders blev onsdag aften kåret som “Årets Cykelkommune 2013”. Det skete på den nationale cykelkonference i Svendborg.

Randers blev valgt i en gruppe bestående af fem nominerede byer. De fire andre byer var Odense, værtsbyen Svendborg, Furesø og Frederikshavn.

I begrundelsen for indstillingen hedder det bl.a., at kommunen har været god til via en række brugernære initiativer og en gruppe cykelambassadører at få flere børn og voksne til at tage cyklen. Og på trods af, at cykling ikke er det mest oplagte i en by som Randers, der ligger i et meget kuperet område.

Connie Hedegaard holdt oplæg

Cykelkonferencen var arrangeret af Cyklistforbundet. Blandt oplægsholderne var transportminister Henrik Dam Kristensen (S) – tidlige postbud, men vist aldrig på cykel – og EUs klimakommissær Connie Hedegaard (C).

I Randers Kommune er man glade for prisen.

“Vi ved alle sammen, hvor svært det er at flytte folks transportvaner, men det er lykkedes over alt forventning i Randers,” siger fungerende borgmester Steen Bundgard (S) i en pressemeddelelse, som kommunen havde forberedt på forhånd og udsendte kort efter prisuddelingen onsdag aften.

Sydbyen står for tur

Der har tidligere været en speciel indsats for at overtale borgerne i bydelene Hornbæk og Dronningborg til at springe på jernhesten. Næste år er det sydbyen, der står for tur.

Blandt ambassadørerne i Randers er cykelrytteren Mads Würtz Schmidt og byrådsmedlem Jens Peter Hansen (V).