TV-serie: “Imperiets sensommer” får en anden sæson

En scene fra Indian Summers åbningssekvens - togturen til Simla. Foto: Chanel 4
En scene fra Indian Summers åbningssekvens – togturen til Simla. Foto: Chanel 4

En britiske tv-serie “Imperiets sensommer” (Indian Summer), som DR2 i øjeblikket (november 2015) viser hver onsdag, får en anden sæson, der vises på den britiske Channel 4 i 2016.

Serien fik ellers en drømmestart, da den havde premiere på Channel 4 i februar 2015. Over 4 mio. britter så med, da det første afsnit blev vist, men seeretallet raslede ned, så kun 1,8 så med, da seriens 10 og sidste afsnit blev vist.

Måske hænger det sammen med, at serien blev vist samtidig lørdag aften, som ITV viste “Downton Abbey”, der er en af de mest populære serier i de senere års tv-historie.

Populær i USA

“Imperiets sensommer” er imidlertid blevet meget populær i udlandet, bl.a. i USA hvor den blev vist i den bedste sendetid på det offentligt støttede tv PBS. Serien har allerede være bragt på NRK i Norge og SVT i Sverige.

Serien foregår i Indien i 30-erne, og føler en række britiske familier, der i den varmeste periode om summeren flytter til byen Simla, der ligger for foden af Himalaia-bjergene. Samtidig spøger Kongrespartiet, der arbejder for løsrivelse fra Storbritanien, og den indiske ikkevoldsforkæmper Ghandi.

En af de bærende kræfter i serien er Julie Walters, der spiller natklubejeren Cynthia Coffin, der også er ret udspekuleret i sine handlinger. Julie Walters fik sit internationale gennembrud i 1983, da hun spillede titelrollen i “Lærenemme Rita”. Den rolle fik hun en Oscar for.

I andre ledende ses Henry Lloyd-Hughes som højtstående embedsmand – vicekongens privatsekretær – for kolonimagten Storbrittannien Ralph Welan og  Jemima West som hans søster Alice Welan. Rollen som den indiske kontormand Aafrin Dalal spilles af Nikesh Patel.

Serien foregår i 1932, mens sæson 2 vil blive fremskrevet til 1935.

Optaget i Malaysia

Optagelserne er foregået i Malaysia, fordi det moderne Simla er en storby, hvor det ikke er mulig at genskabe tiden, der ligger 80 år tilbage. Desuden er området også plaget en monsun-tid, der kunne påvirke mulighederne for at gennemføre de udendørs optagelser inden for den tidsfrist, som moderne tv-produktion kræver.

Serien er i den oprindelige udgave på 10 afsnit, men DR2 har valgt at slå en del af afsnittene sammen, så der i DR-versionen kun bliver tale om seks afsnit.

Læs også: Anden sæson af “Imperiets sensommer” blev den sidste.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk – Tv på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk på Facebook her.

Udgivet
Kategoriseret som TV