20-årig løsladt efter at have været ved at køre betjent ned

PATRULJEVOGN_JAKKER_1En 20-årig mand fra Randers blev fredag ved middagstid løsladt efter et grundlovsforhør ved Retten i Randers. Den 20-årige forsøgte tidligt fredag morgen at køre en betjent ned, da han flygtede fra ordensmagten, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Politiet fremstillede den 20-årige for en dommer med sigtelser for tyveri, røveri og vold mod tjenestemand i funktion – subsidiært for kvalificeret vold – og ønskede ham varetægtsfængslet under den videre efterforskning.

Da han kort før kl. 01.00 natten til fredag forsøgte at flygtede fra to civile betjente på Glarbjergvej i det nordlige Randers i sin bil, kørte han lige mod en betjent, der forsøgte at standse ham.

Betjenten nåede at spring til side, men blev ramt af bilen, så han måtte til behandling på skadestuen, oplyser politiet i fredags døgnrapport. Betjenten slap dog med knubs.

De to betjente havde forinden opdaget en bil, der havde fået afmonteret to alufælge. I nærheden fandt de den bil, som den 20-årige kørte i med to alufælge i bagagerummet.

Ventede ved bilen

De to betjente blev i nærheden af bilen, mens de ventede på, at den formodede gerningsmand ville komme tilbage til bilen.

Den 20-årige kom løbende til stedet, sprang ind i bilen og ville køre fra stedet. Den ene betjent stillede sig foran bilen, og det var ham, der var tæt på at blive påkørt.

Betjentene havde noteret bilnummeret på bilen, og halvanden time senere blev den 20-årige anholdt på sin bopæl. I den forbindelse erkendte han, at det var ham, der havde kørt bilen, da den ene betjent var tæt på at blive kørt ned, oplyses det i døgnrapporten.

Tidligt i morges fortalte politiet i en pressemeddelelse, at man overvejede om sagen var stærk nok til at den 20-årige skulle varetægtsfængsles. Det besluttede man sig tidligere på morgenen for, men dommeren i Retten i Randers mente ikke, at den 20-årige skulle varetægtsfængsles.

Løsladelse efter grundlovsforhøret betyder ikke, at den 20-årige nødvendigvis slipper for straf. Når politiet er færdig med efterforskningen i sagen, kan der udarbejdes et anklageskrift, der betyder at han får en stævning til et retsmøde ved Retten i Randers. Det er efterforskningen og beviserne, der afgør hvad der sker yderligere i sagen.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk – Randers på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk på Facebook her.