TV: Den indiske doktor

Sanjeev Bhaskar har hovedrollen som den indiske læge Prem Sharma. Foto: BBC
Sanjeev Bhaskar har hovedrollen som den indiske læge Prem Sharma. Foto: BBC

TV Charlie har lige afsluttet visningen af den engelske tv-serie i tre sæsoner “Den indiske doktot”. Der er efter alt at dømme ikke planlagt flere afsnit af serien.

Serien handler om den indiske læge, Prem Sharma, der sammen med sin kone bosætter sig en en walisisk mineby i 60’erne. Her overtager han en praksis – i et område, der havde haft svært ved at tiltrække læger – på samme måde, som det  i dag er svært at tiltrække læger til ledige lægepraksis i det der så prosaisk klades for udkantsdanmark.

Det er bestemt heller ikke lægefruens – Kamini – kop te at ende ude på landet. Hun mente, at det var mere passende, at hendes mand havde fået en praksis i London. Men den holdning tager hun op til revision.

Serien bygger på en virkelig begivenhed, hvor en indisk læge overtager en praksis i Wales, og den beskriver det kultursammenstød, som det giver. Det var seriens hovedrolleindehaver Sanjeev Bhaskar – født i London med pakistanske forældre og en kendt komiker i Storbritannien – der udviklede ideen og overtalte BBC til at sætte serien i produktion.

Serien har flere ligheder med en af de senere års største tv-successer i Storbritannien “Heartbeat” – “Små og Store synder” som den hedder på dansk tv. Den foregår i den samme tidlsperiode, tidens musik spiller en stor rolle i serien og figurerne er tegnet ret skarpt – meget karikeret, strejfende det lystspilagtige.

Der er produceret tre sæsoner med fem afsnit i hver. Den første sæson er episoderne enkeltstående – dog med en udvikling i karakterernes forhold til hinanden – mens de sidste to sæsoner næsten er en sammenhængende historie. Sæson to med en kobberepidemi, der truer det lille samfund, mens sæson tre handler om en byggematador, der har planer om at bygge en hel ny bydel i den lille landsby. sådan ser det i hvert fald ud fra staten.

Første sæson blev vist i 2010, mens tredie sæson løb over skærmene i 2013.

Serien vil helt sikkert være at godt supplement for fans af “Små og Store Synder”, der med jævne mellemrum bliver vist på TV Charlie.

Serien har været vist i flere omgange, og det er muligt, at serien bliver genudsendt igen på TV Charlie.

Serien kan ses på TV2 Play.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten-tv.dk på Facebook her.

Udgivet
Kategoriseret som TV