2014 var slemt for Randers Regnskov

Rundvisning for børn i Randers Regnskov. Foto: Randers Regnskov
Rundvisning for børn i Randers Regnskov. Foto: Randers Regnskov

Der var 247.019 der besøgte Randers Regnskov i 2014, fremgår det af en statistik, som Visit Danmark har offentliggjort i samarbejde med Danmarks Statistik. Det er det laveste besægstal, som regnskoven har haft siden 2006, hvor den første opgørelse over landet 50 meste besøgte turistattraktioner blev udarbejdet.

Besøgstallet svarer til et fald på 9,3 procent. Randers Regnskov falder en enkelt plads til nunmer 25 over de 50 mest besøgte turistattraktioner i Danmark.

En stor del af forklaringen ligger i den gode sommer sidste år. Godt vejr giver traditionelt lavere besøgstal i museer og dyreparker.

Flere besøger Graceland

Til gengæld strømmer flere og flere turister til museet for Elvis Presley – Graceland – som sidste år blev besøgt af 122.430 turister. Det er en fremgang på 3,7 procent i forhold til året før.

Det betyder, at museet for andet år i træk er at finde på listen over de 50 mest besøgte turistattraktioner – som nummer 47. Det er en fremgang på en siden sidste 2013.

På Randers regnskov har de lavere entréindtægter betydet, at man det seneste år har gennemført et par sparerunder for at få økonomien til at hænge sammen.

3.000 på en enkelt dag

Udsigten for 2015 er bedre for regnskoven. Vejret har ikke været så godt, som sidste år, og det har tilsyneladende givet flere besøgende. Således havde regnskoven for et par uger siden mere end 3.000 besøgende på en enkelt dag.

Både Randers Regnskov, der åbnede i 1996, og Graceland arbejder med udbygningsplaner, der skal tiltrække flere besøgende.

Randers Regnskov arbejdet på en udvidelse af de nuværende aktiviteter. En 63.000 høj kuppel skal udvide antallet af naturoplevelser, når man besøger stedet. Projektet har arbejdstitlen Planet Randers, og planen er, at det skal stå færdigt i 2020.

For nogle uger siden blev det offentliggjort, at Graceland planlægger en ny bygning for at udvide aktiviteterne på grunden på hjørnet af Århusvej og Hammelvej.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk – Randers på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk på Facebook her.

 

Udgivet
Kategoriseret som Randers