31-årig sydafrikaner afløser Jon Stewart på The Daily Show

Den nye vært på The haily Show sydafrikaneren Trevor Noah. Foto: The Comedy Central.
Den nye vært på The haily Show sydafrikaneren Trevor Noah. Foto: The Comedy Central.

Det bliver den 31-årige sydafrikanske komiker Trevor Noah, der skal afløse Jon Stewart som vært på det amerikanske tv-show “The Daily Show”, når han forlader posten senere på året.

Trevor Noah har de seneste par måneder medvirket tre gange i The Daily Show. Hver gang har han fået ros for sin optræden.

Første gang var et stykke tid efter en stor sort mand blev kvalt af tre politibetjente, der væltede ham rundt på et fortorv. Den sorte amerikaner med navnet Eric Garner råbte flere gange, at han ikke kunne få luft. Hele episoden blev filmet på en mobiltelefon.

Episoden betød, at Jon Stewart for en sjælden gangs skyld blev alvorlig og kritiserede det amerikanske samfund for ikke at gøre noget ved den racisme, der flere gange er blevet dokumenteret eksisterer i det amerikanske politi-korps.

Da Trevor Noah senere optrådte i showet var det slut med alvoren, og han sagde blandt andet:

“Jeg troede aldrig, jeg skulle være mere bange for politiet i Amerika end i Sydafrika. Det gør mig en lille smule nostalgisk efter at være derhjemme i de gode gamle dage”.

Trevor Noah er født før apartheid blev ophævet af en sort mor og med en hvid far.

“jeg blev født som resultatet af en kriminel handling,” siger han selv.

Trevor Noah har netop overstået en stand-up turne i Dubai og er på vej til Oman for at optræde.

Det vides endnu ikke hvornår Trevor Noah afløser Jon Stewart, men hvis han fortsætter sin turneplan, som den er offentliggjort på hans hjemmeside, så bliver det ikke før til november. I begyndelsen af april optræder han i Washington og New York. De syv shows i Washington er for længst udsolgt.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk på Facebook her.