Torben Hansen mister post som miljøordfører

Torben Hansen. Foto: Folketinget.
Torben Hansen. Foto: Folketinget.

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Torben Hansen, der er valgt i Randers, mistede tirsdag posten som sit partis miljøordfører. Han får dermed bedre tid til opgaven som borgmesterkandidat.

Det skete, da partiet på et gruppemøde gennemførte en mindre rokade i ordførskaberne frem mod det kommende folketingsvalg, der skal holdes senest til september.

Posten som miljøordfører bliver overtaget af Mette Reissmann, der indtil nu har været en kontroversiel integrationsordfører for partiet.

Den officielle forklaring på at Torben Hansen mister sin ordførerpost er, at han har meddelt, at han ikke opstiller ved næste valg, fordi han er blevet medlem af byrådet i Randers ved det seneste valg i november 2013.

Socialdemokraternes partiregler tillader ikke, at man er medlem af to politisk valgte organer på samme tid. Torben Hansen fik dog dispensation fra reglerne da han blev byrådskandidat i Randers, så han kan gøre den nuværende valgperiode i folketinget færdig.

Torben Hansen blev forleden valgt som sit partis borgmesterkandidat ved næste kommunalvalg, der holdes i november 2017. Det ventes desuden, at han inden for kort tid overtager posten som gruppeformand for den socialdemokratiske byrådsgruppe i Randers.