62 koncerter med Niels Hausgaard er udsolgt

Niels Hausgaard. Foto: TP Production.
Niels Hausgaard. Foto: TP Production.

42 år efter sin entre på den danske underholdningsscene er Niels Hausgaard stadig på toppen. Arrangøren af hans 2014 forårsturne, TP Production, melder alt udsolgt til sammenlagt 62 koncerter på den turné, som slutter med en ekstra koncert på Bremen Teater i København den 21. april.

De tre koncerter i Musikhuset i Aarhus den 27., 28. og 29 marts er udsolgt for længst, og det samme er koncerten på Værket i Randers den 13. marts. Og det samme var koncerten i Pavillonen i Grenaa den 30. januar.

Tre af koncerterne er ekstrakoncerter, der er arrangeret efter billetsalget startede i november sidste år.

Med på turneen er igen sangerinden Signe Svendsen og musikeren Christian Alvad.

På Dansktoppen

Niels Hausgaard begyndte sin offentlige fremtræder på Danmarks Radios regionalradio i Aalborg som huspoet, men han slog først rigtig igennem, da han i 1974 lavede en singleplade, der gik direkte ind på Dansktoppen: “Først en halv time på den ene side, så en halv time på den anden”.

Det var helt utilsigtet – det var og er slet ikke hans stil at konkurrere med Keld Heick, Bjørn Tidemand og Birte Kjær, men successen var med til at skabe en mulighed for, at Niels Hausgaard kunne udgive en række plader specielt i 70-erne og 80-erne, som publikum var vilde med. Den seneste udkom i 2006.

Med jævne mellemrum er han på turneer landet over, og han kan altså stadig trække fulde huse som ingen anden dansk scenekunstner.

På senior-tv

Derudover har han gennem tiden optrådt i flere tv-programmer – stærkt i erindringen står udsendelserne sammen med multikunstneren Erik Clausen “Der kan man se”.

I dag er Niels Hausgaard jævnligt med i Mikael Meyerheims talkshow på TV Charlie, der  TV2’s seniorkanal.