Amtsavisen og Stiften truet af ny sparerunde

13februar2013 061Ledelsen i Berlingske Media har i dag meddelt virksomhedens cirka 1600 medarbejdere, at der inden udgangen af april måned skal nedlægges 80 stillinger i hele koncernen, der bl.a. omfatter Aarhus Stiftstidende og Randers Amtsavis. Det skriver netportalen Mediawatch.dk.

I løbet af de næste to uger bliver det besluttet, hvordan besparelserne skal fordeles mellem faggrupper og publikationer – altså også i hvilket omfang, at de to lokale dagblade bliver ramt.

12 procents fald i annonceomsætningen

“I årets første måneder har vi oplevet et fald i vores annonceindtægter på 12 % sammenlignet med samme tid sidste år. Hvis denne udvikling fortsætter året ud, risikerer vi et tab henover året på 100 mio. kr.”, skriver chefredaktør Lisbeth Knudsen i et brev til medarbejderne.

Hun nævner også, at virksomheden er begyndt at tjene penge på sin digitale omlægning, men at det langtfra er nok til at opveje tabet på annonceomsætningen.

Stillinger blev nedlagt på Stiften

Berlingske Media var i 2012 gennem to-tre sparerunder, hvor den sidste ramte Århus Stiftstidende hårdt. Oplandstillægget blev nedlagt og ført ind i avisen samtidig med at en halv snes stillinger blev nedlagt.

Tidligere på året var gratisavisen Urban blevet nedlagt. Det gav en besparelse på 80 stillinger.

En del af de nedlagte stillinger findes blandt andet ved ikke at besætte 14 ledige stillinger.

Samtidig med at besparelserne blev gennemført, blev der i løbet af kort tid udbetalt udbytte til aktionærerne i det selskab, der ejer Berlingske Media – den engelske kapitalfond Mecom. (klik her)

Mecom offentligjorde mandag en børsmeddelelse om, at virksomheden venter et stort underskud på  årsregnskabet for 2013 på grund af faldende omsætning i virksomhedens datterselskaber i både Danmark, Holland og Polen. Det fik straks kursen på virksomhedens aktier til at fald med omkring 40 procent.

Berlingske Media har de seneste måneder været sat til salg.