På højskole i en bus fra Aarhus til Helsinki

Sini Koskelainen yderst til venstre og Jonas Andreasen nummer to fra højre sammen med to andre medlemmer fra Koskelainen/Andreasen Neatr Life Experience
Sini Koskelainen yderst til venstre og Jonas Andreasen nummer to fra højre sammen med to andre medlemmer fra Koskelainen/Andreasen Neatr Life Experience

Kom på en rullende højskole gennem Skandinavien. Det er tilbuddet fra det dansk-finsk showensemble, Koskelainen/Andreasen Near Life Experience, der kombinerer en koncertturne med 69 højskoleelever i turbussen fra Aarhus til Helsinki.

Der er lagt op til, at de 69 medrejsende kan få stor indflydelse på turen, der har fået navnet “Breaking The Surface”.

Turen at strækker sig over 10 dage – fra den 1. til den 10. september, og i den periode vil der være seks koncerter med Koskelainen/Andreasen Near Life Experience undervejs.

Inden det endelige program fastlægges, bliver deltagerne spurgt om hvad, de kunne tænke sig at opleve, hvor de vil bo, hvilke lokale bands, der skal opleves m.m.

En ikke almindelig koncertoplevelse

De seks fastlagte koncerter består af kompositioner som showensemblets selv har stået for. Jonas Enevoldsen Andreasen spiller saxofon og er bigband dirigent. Sini Koskelainen er sangerinden.

De ledsages en gruppe på en halv snes musikere og dansere. Koncerten består af mange forskellie musikgenrer; moderne jazz, improvisationer og alternativ musik. I koncerten er der også indkorporeret moderne dans og oplæsning af digte. Så der er tale om en ikke helt almindelige koncertoplevelse.

Nordisk Råd har givet et tilskud på 150.000 kroner til projektet.

Kridthus tilrettelægger turen

Det aarhusianske inovationsbureau Kridthus står for tilrettelæggelse af turen. Det sker som et af firmaet projekter, som bliver gennemført uden at det koster arrangørerne noget.

“Det er en måde at vedligeholde vores kreative form på, og det er samtidig en mulighed for at påvirke kulturmiljøet i en mere eksperimenterende retning,” fortæller medstifter af Kridthus, Anne Gadeberg, i en pressemeddelelse om projektet.

Koskelainen/Andreasen optrådte blandt andet i festugen 2012, hvor den youtube-video blev optaget. Klik