Biogas presser brødpriserne

Majskolberne har afløst hvede, rug og byg på store dele af de sydslesvigske landbrugsarealer.Den store satsning på bioenergi i Sydslesvig presser  priserne på korn til de nordtyske rundstykker.

Det skyldes, at de nordtyske landmænd i større udstrækning sår majs på deres marker, og derfor er bagerierne nødt til at importere korn til brødproduktion fra andre tyske delstater. Majskolberne bruges i biogasanlæggene som råstof.

Agrar-ingeniør Martin Hofstetter fra miljøorganisationen Greenpeace fortæller til Flensborg Avis, at organisationen har registreret en stigende import af korn fra Ungarn, Frankrig og andre EU-lande, men den største del af den korn, der importeres til Sydslesvig kommer fra andre tyske delstater.

“Vi er nået til et punkt, hvor vi overdriver etableringen af biogasanlæg,” siger Martin Hofstetter.

Landbruget henviser til, at det sidste år var en dårlig høst, og at der på længere sigt ikke vil være brug for import af kornprodukter til bagerierne. Desuden henviser landbruget til, at satsningen på biogas og biodiesel er politisk besluttet.

Specielt økologerne er betænkelige ved udviklingen.

“Den voldsomme konkurrence om landbrugsarealerne gør hjemlig korn så dyrt, at mange økologiske bagerier ikke længere kan betale prisen,” siger direktøren brancheforeningen Bioland til Flensborg Avis Carola Ketelhodt, der samtidig oplyser at efterspørgslen efter økologiske produkter stiger.

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *