Byrådsmedlemmer forbereder retssag mod kommunen

Randers Kommunes gamle rådhus på Rådhustorvet. her ligger byrådets mødesal. Foto: Randers Kommune
Randers Kommunes gamle rådhus på Rådhustorvet. her ligger byrådets mødesal. Foto: Randers Kommune

RANDERS: Den politiske situation i Randers Byråd tilspidses nu yderligere. Velfærdslisten og Beboerlisten forbereder en retssag mod kommunen, med det formål at få kendt en omkonstituering i byrådet ulovlig, skriver Randersidag.dk.

Omkonstitueringen betød, at byrådsmedlemmerne Bjarne Overmark (BL), Kasper Fuhr (VL) og Daniel Madié (C) blev fjernet fra deres formandsposten i politiske udvalg, som de var tildelt i forbindelse med konstitueringen efter kommunalvalget i 2013.

Den officielle forklaring fra flertallets side var, at kommunens opgaver havde ændret sig, så det var organisatorisk nødvendigt med en ændring af udvalgsstrukturen.

Uofficielt erklærede et par politikere fra flertallet, at der var tale om en politisk beslutning, fordi specielt Beboerlisten og Velfærdslisten kørte en voldsom retorik i byrådet mod vedtagelsen af en ny skolestruktur. Flertallet bestående af V, DF og S frygtede at Bjarne Overmark og Kasper Fuhr ville modarbejde flertallet beslutninger.

Tidligere borgmester Henning Jensen Nyhuus skrev det i et læserbrev i Randers Amtsavis, mens Frank Nørgaard fra DF udtalte det i et tv-interview på TV2 Østjylland.

De to politikere er derfor muligvis nogle af dem, som Velfærdslisten og Beboerlisten vil indkalde som vidner i en retssag.

Bjarne Overmark (BL) tvivler på, at retssagen vil være overstået inden kommunalvalget til november næste år.

“Men en dom vil kunne vise, at omkonstitueringen var ulovlig,” siger han til Randeridag.dk.

Det politiske klima i byrådet har efter vedtagelsen og gennemførelsen af den nye skolestruktur været på nulpunktet.

For kort tid siden gav Indenrigsministeriet kritikerne af den nye skolestruktur ret i, at beslutningsprocessen op til vedtagelsen af den nye struktur ikke var kørt efter reglerne, fordi ikke alle byrådsmedlemmer havde fået alle informationer om beslutningsgrundlaget. Flertallet havde dog på forhånd fået medhold i det kommunale tilsyn.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk – Randers på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk på Facebook her.

Udgivet
Kategoriseret som Randers