Danskerne er det folkeslag i verden, der køber flest økologiske fødevarer i forhold til den samlede omsætning. Det viser en ny opgørelse, der netop er offentliggjort i forbindelse med økomessen Biofach i Nürnberg, hvor det fremgår, at otte procent af de fødevarer, der sælges i landet, er økologisk.
Der er tale om en stigning fra 7,6 procent i 2012.
“Vores førsteplads skyldes ikke mindst danskernes store tillid til økologi og det røde Ø-mærke,” siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse fra foreningen i anledning af Biofach, der åbnede onsdag.
“Mærket har bidt sig fast hos danskerne som en garanti for rene fødevarer uden rester af sprøjtegift, en miljøvenlig produktion, der skåner vores fælles drikkevand og natur for kemi, og en høj dyrevelfærd, hvor dyrene har god plads og kommer ud under åben himmel.”
19 eksportører
19 danske økologiske virksomheder deltager i messen i jagten på kunder i udlandet, så stigningen i den danske eksport af økologiske fødevarer kan fortsætte. Fra 2012 til 2013 steg eksporten for ottende år i træk – denne gang med 31 procent.
Den danske økologiske import er dog stadig højere end eksporten, men potentialet for salg af danske økologiske varer er stort, mener Helene Birk, der er eksportmanager i Økologisk Landsforening.
“Det gælder både de nære markeder som Tyskland og Sverige, men også mere fjerne markeder som Kina, Sydkorea, Dubai og USA, hvor vi oplever en stigende efterspørgsel,” siger hun.
Der blev solgt økologiske fødevarer for 470 mio. danske kroner i hele verden i 2013 – en stigning på 12 procent.
Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk på Facebook her.
Artiklen bygger på en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening.