Der kommer en sjette sæson af Downton Abbey

Joanne Froggatt spiller tjenestepigen Anna May Bates - tidligere smith - der er en af de bærende figurer i serien. Foto: DR/ITV
Joanne Froggatt spiller tjenestepigen Anna May Bates – tidligere smith – der er en af de bærende figurer i serien. Foto: DR/ITV

Der kommer en sjette sæson af den populære tv-serie Downton Abbey. De sidste afsnit af den femte sæson – en julespecial 2014 – er netop vist på den engelske tv-kanal ITV.

Dog spores der i kredsen af skuespillere og andre med tilknytning til produktionen af serien, at det kan blive svært at holde liv i serien, der er skrevet af manuskriptforfatteren Julian Fellowes, meget længere.

“Julian Fellowes vil vide, hvornår det er tid til at stoppe Downton Abbey”, siger skuespilleren Hugh Bonneville, der spiller rollen som Lord Grantham – overhovedet for familien Crowley, i et interview med Press Association.

Hugh Bonneville fortæller samtidig, at det eneste han ved, er, at der er skrevet kontrakter om sæson seks. Derefter er der ingen der ved, hvad der sker med serien.

“Jeg føler mig som en vældig heldig skuespiller, fordi jeg får lov til at være i en serie, folk elsker, og som fortsætter med at vokse i popularitet verden over,” siger han desuden.

“Tilbud om tv-serier som “Downton Abbey” kommer kun én gang i karrieren, men jeg ved jo, at det får en ende på et tidspunkt. Den vare ikke evigt.”

Serien følger de sociale forandringer, der sker i Storbritannien i 1910’erne og 1920’erne, og konsekvenser for overklassefamilien Crowley og deres tjenestefolk.

DR er bagud

DR har vist de fire første sæsoner af serien, men har endnu ikke programsat den femte sæson, som tv-seere med kabel-tv har kunnet følge på både svensk og norsk tv de seneste uger en smule forskudt i forhold til de enkelte afsnits premiere på ITV i Storbritannien.

Indspilningerne af den sjette sæson forventes at begynde i løbet af foråret, så den kan få premiere i slutningen af 2015 på engelsk tv.

ITV arbejder også med planer om at indspille en såkaldt spinoff-serie, der handler om Robert Crowlays (Lord Grantham) og Cora Crowlays yngre år. Der er dog endnu ikke noget nyt om hvornår serien vil blive vist på tv.

Se den officielle trailer for sæson fem af Downton Abbey her.

Læs mere om Downton Abbey på wikipedia her.

Du kan tilmelde dig nyhedsjagten.dk på Facebook her.