Randers: Færre sælger fyrværkeri i år

logoRanders Brandvæsen har givet tilladelse til, at der kan sælges fyrværkeri fra 20 containere og syv dagligvarebutikker i Randers Kommune i år. Det følger den tendens, der har været de seneste år. Der bliver færre og færre salgssteder i Randers Kommune.

Ændringer i loven, der regulerer salg af fyrværkeri, havde ellers lagt op til, at der kunne komme flere salgssteder.

“Nu er der også mulighed for, at andre end datailkæder kan sælge fyrværkeri,” fortæller beredskabsinspektør Niels Henrik Nielsen, Randers Brandvæsen.

“Vi havde derfor forudset, at der kunne komme en række mindre forhandlere i år. Men sådan er det ikke gået. Jeg tror, at det er fordi, der er tale om en relativ lille mængde krudt, der må sælges, til at det økonomisk kan være en god forretning. De få små salgssteder, der er tilbage, sælger derfor fyrværkeri, fordi de altid har gjort det.”

Lørdag tog folk fra brandvæsenet ud på de første stikprøvekontroller hos salgsstederne. Den 27. december kaldes hos Randers Brandvæsen for store fyrværkeri-dag.

Salget af nytårsfyrværkeri skal stoppe den 31. december, mens den 1. januar er sidste dag, at det er lovligt at bruge det.

Omskrevet pressemeddelelse fra Randers Kommune.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk – Randers på Facebook her.

Udgivet
Kategoriseret som Randers