Dragsdahl og Jensen får fri proces i Højesteret

højestertCivilstyrelsen har givet journalist Jørgen Dragsdahl og historikeren Bent Jensen fri proces i injuriesagen, der nu er på vej til retsbehandling for tredje gang i Højesteret. Det skriver b.dk. 

Sagen blev første gang behandlet ved byretten i Svendborg, da Jørgen Dragsdahl anlagde en injuriesag mod Bent Jensen, fordi han i en artikel i Jyllands-Posten i 2007 havde kaldt ham KGB-agent.

Jørgen Dragsdahl vandt i Retten i Svendborg i 2010, men Bent Jensen ankede sagen til Østre Landsret, hvor han blev frifundet i oktober sidste år.

Procesbevillingsnævnet

Jørgen Dragsdahl fik dog for to måneder siden Procesbevillingsnævnets tilladelse til at indbringe sagen for Højesteret på grund af sagens principielle krakter, og nu har begge parter fået fri proces. De to kompetanter har i forbindelse med de to første retssager fået økonomisk støtte fra hver deres “backinggruppe”.

“Den her sag er ikke en sag, der med rimelighed skal bæres økonomisk af de to enkeltpersoner, der tilfældigvis symboliserer nogle dybe, historiske og politiske spørgsmål, som der tydeligvis er behov for en afklaring af. Det ville være helt urimeligt, hvis de skulle sidde med det alene. Så selvfølgelig skal staten tage den regning,« siger advokat René Offersen, der i Højesteret repræsenterer Jørgen Dragsdahl.

Jørgen Dragsdahls omkostninger i forbindelse med landsretsbehandlingen løb op i et millionbeløb, mens Bent Jensen i byretten blev idømt 20 dagbøder på 2.000 kroner og sagsomkostninger til Jørgen Dragsdahl på 200.000 kroner.

Indsamling indstillet

En forening, der støtter Jørgen Dragsdahl i forbindelse med retssagen, har meddelt, at indsamlingen nu indstilles. Der var indtil den 19. marts indkommet 3.000 bidrag. Foreningen oplyser ikke hvor stor en beløb, der er indsamlet, men pengene står klar til hjælpe med at betale Jørgen Dragsdahls regning i forbindelse med sagen i landsretten på 600.000 kroner, hvis han taber i Højesteret.

Sagen er endnu ikke berammet i Højesteret.

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder