TV: Gintberg fortsætter sin rundrejse i landet på DR1

Jan Gintberg. Foto:Peter Palm/DR
Jan Gintberg. Foto:Peter Palm/DR

Komikeren Jan Gintberg fortsætter sin humoristiske rundrejse i Danmark i en ny serie programmer med titlen “Gintberg på kanten” på DR1. Tidligere er besøgene blandt andet gået til udkantsdanmark. Denne gang går hans humoristiske undersøgende rundrejse til nogle af landets mest indflydelsesrige og magtfulde institutioner, som vi alle på den ene eller anden måde er en del af. Og som i hvert fald alle ynder at skælde ud på.

Men hvor meget ved vi egentlig om grundstøtterne i vores samfund? Er de præcis så humørforladte, ineffektive og bureaukratiske, som rygterne siger? Eller gemmer der sig rent faktisk et lille strejf af selvironi inde bag magtens mure?

Gintberg baner med sin humor vejen ind bag de tykke mure og det tunge bureaukrati. Her møder han mennesker af kød og blod, som har selvironi og humor og som ind imellem også kan gøre komikeren mundlam – for en kort stund.

Ikke mere “kammerateri”

Det er for eksempel præsten fra Roskilde, der rapper og giver håndtegn, den kvindelige præst, der skriver erotiske noveller i sin fritid. Folketingspolitikeren, der kan karate. Ambassadøren på motorcykel. Balletmesteren i sejlersko. Fagforeningsformanden, der ikke længere vil sige “kammerater”. Eller rangerplanlæggeren, der leger med legoklodser og snakker om “falske besættelser”.

I de syv udsendelser tager Jan Gintberg den satiriske temperatur på Folkekirken, DSB, Christiansborg, Det Kongelige Teater, Fagbevægelsen, Pressen og Danida. Gintberg afprøver sine fordomme og giver samtidig et indblik i hvordan de rent faktisk arbejder i de store institutioner.

Hvad er en togførers rutiner? Hvad har mobiltelefoner at gøre med u-landshjælp? Hvordan indretter man sit kontor som statsminister? Hvorfor taler man fransk på Det Kongelige Teater?  Hvad gør Folkekirken for at spiffe gudstjenesterne lidt op? Hvordan skriver man en god arbejdersang i Fagbevægelsen? Hvem er medlem af Christiansborg Karateklub?

Livgivende latter

Baseret på sine oplevelser i felten slutter Jan Gintberg af med at optræde for de mennesker, han har mødt, i sin evige jagt på selvironien og den lille livgivende latter.

‘Gintberg på kanten’ har premiere torsdag den 27. marts kl. 20.00 på DR1.

(Lettere redigeret pressemeddelelse fra DR)

Udgivet
Kategoriseret som TV