Enhedslisten vil gå til domstolene

Norddjurs Kommunes rådhus i Grenaa. Foto: Norddjurs Kommune
Norddjurs Kommunes rådhus i Grenaa. Foto: Norddjurs Kommune

Enhedslisten forventer ikke, at valgbestyrelsen for kommunalvalget i Norddjurs Kommune vil give partiet ret i deres klage over den måde, som valgresultatet for et år siden blev udmøntet i mandater. Derfor forbereder partiet at gå til domstolene med sagen.

Det fremgår af en kommentar, som partiets bestyrelsen har skrevet på Århus Stiftstidendes hjemmeside.

Valgbestyrelsen opstillede ved en fejl partiets kandidater som sideordnede på stemmesedlen, mens partiet havde anmodet om at blive opstillet som partilisten.

Nummer fire blev valgt

Forskellen var, at Helle Plougmann, der stod som nummer fire på partiets liste, blev valgt til byrådets på partiets kandidat  – og ikke den person, der var nummer to på partiets liste ved byrådsvalget.

Helle Plougmann har siden forladt Enhedslisten, og først derefter har partiet formeldt klaget over fejlen fra valget i november sidste år.

“Den gamle valgbestyrelse vil selvfølgelig ikke rette fejlen, og det eneste vi kan, er at gå til domstolene; men det vil blive en kompliceret sag da der ikke er fortilfælde i danmarkshistorien,” skriver bestyrelsen i kommentaren på Århus Stiftstidendes hjemmeside.

Liste Ø kendte fejlen

Det er efter klagen blev afsendt kommet frem, at man godt på valgaftenen var klar over, at der var sket en fejl, da valgresultatet blev udregnet.

Det bliver påstået, at partiet selv accepterede fejlen, da både kandidat nummer to og kandidat nummer tre alligevel ville trække sig, hvis de fik mandatet. Og derfor ville resultatet blive det sammme.

Valgbestyrelsen for kommunalvalget i Norddjurs med borgmester Jan Pedersen (S) i spidsen mødes tirsdag for at behandle sagen.