Flertal afviser køb af vindmøller

Der er ikke flertal for SF's foreslag, om at Aarhus Kommuen skal købe andele i vindmølleparken i Århusbugten. Arkivfoto:  Siemens
Der er ikke flertal for SF’s foreslag, om at Aarhus Kommuen skal købe andele i vindmølleparken i Århusbugten. Arkivfoto: Siemens

Et stort flertal i Aarhus Byråd afviser, at Aarhus Kommune skal købe andele i den planlagte vindmøllepark i Århusbugten. Det skriver JP Aarhus.

På byrådsmødet i aften skal byrådsmedlemmerne tage stilling til et forslag fra SF om at kommunen bør investere i den kommende vindmøllepark.

“Vi skal ikke til at producere strøm,” siger Steen B. Andersen fra Socialdemokraterne til avisen.

Risikabelt

Rådmand for teknik og miljø, Bünyamin Simsek mener ikke, at der skal bruges skatteborgerpenge på projektet.

“Det virker rimeligt risikabelt,” siger han til JP Aarhus.

Kun Enhedslisten ser ud til at støtte forslaget fra SF.

I kommunerne omkring bugten er der heller ikke den store interesse for at være med i projektet. Kun i Hedensted viser man en smule interesse, fordi kommunen har svært ved at finde placeringer til vindmøller på land.

20 vindmøller

VVM-redegørelsen for projektet er endnu ikke endelig godkendt i Energistyrelsen. men der er dog afgivet en forhåndsgodkendelse af projektet, der indebærer 20 vindmøller på højst 150 meter på Mejlfalk mindst fire kilometer fra land.

Havvind Århus Bugt, hvor energiselskabet NRGi ejer to tredjedele, regner med at projektet kommer i udbud om et halvt års tid.

SF stiller forslaget for at være med til at sænke udledningen af CO2 til atmosfæren, for at støtte lokalområdets erhvervsliv hvor der er mange arbejdspladser i vindmølleindustrien og for at være med til at skabe flere nye arbejdspladser.

Læs artiklen i JP Aarhus her.

Læs: SF: Aarhus Kommune bør købe vindmøller i Århusbugten