Forenede Demokrater støtter Velfærdslisten

Et medlem af det nystiftede parti Forenede Demokrater stiller op til byrådsvalget i Randers som kandidat for Velfærdslisten.

Det er den 34-årige lærer på Langå Skole Majken Vestergård, der bliver tilføjet listen over Velfærdslistens kandidater til valget den 19. november.

“Forenede Demokrater støtter fuldt og helt op om Velfærdslistens kamp for at styrke velfærden med bl.a. flere varme hænder,” hedder det i en omtale af kandidaturet på det nye partis åbne facebookside.

“Forenede Demokrater arbejder for, at velfærdskronerne bruges på at levere velfærden – ikke på at måle den ihjel. Vi er endvidere særdeles skuffede over, at en centrum-venstreregering i den grad har underløbet fagbevægelsen og den danske model.”

Stiftet i sommer

Forenede Demokrater blev dannet på et stiftende møde i Odense i juni, og partiet har netop overstået sit første ordinære landsmøde, hvor der bl.a. blev vedtaget principper for partiets politik.

De første skridt til dannelsen af partiet blev taget under lærerkonflikten i foråret, hvor en gruppe lærere mente, at der var behov for dannelsen af et nyt parti. Der blev bl.a. oprettet en facebookgruppe, hvor partiets politik blev udviklet og diskuteret.

Velfærdslisten i Randers er en tværpolitisk liste, der i byrådet i Randers er repræsenteret af den tidligere SF-er Kasper Fuhr, der også er partiets spidskandidat ved byrådsvalget den 19. november.

Fagforeningsformand kandidat

Derudover har bl.a. formanden for fagforeningen FOA i Randers, Inge-Lise christensen, tilsluttet sig den nye liste, der vil forsvare den danske arbejdsmarkedsmodel og arbejde for at bevare det danske velfærdssamfund.

Hun stiller op som nummer to på listen, og hun har tidligere siddet i byrådet for Socialdemokraterne.

Læs mere om Forenede Demokrater i Østjylland her og om partiets landsorganisation her.

Læs mere om Velfærdslisten her