Ingen kom med tilbud på Randers Amtsavis

Der var ingen bud kommet på at overtage Randers Amtsavis, da Berlingske Medias frist udløb mandag.

Chefredaktør Turid Fennefoss Nielsen er alligevel optimist i forhold til, at lokale kræfter er interesseret i at overtage avisen.

“Vi er i kontakt med flere grupper i lokalområdet, der er interesseret i amtsavisen,” siger hun til TV2 Østjylland.

“Så drøftelserne fortsætter efter sommerferien.”

Ny gruppe er opstået

Ifølge koncernchef Lisbeth Knudsen handler det om, at en gruppe interesserede købere i Randers har givet op, og at der er opstået en anden gruppe, der har vist interesse for at købe det lokale dagblad.

“Vi har derfor fået en konkret henvendelse om mere tid,” siger hun til erhvervssektionen i Morgenavisen Jyllands-Posten, Erhverv & Økonomi.

Direktør for Randers Tandhjulsfabrik Søren Fischer er tilsyneladende genganger i de to grupper. Han siger til TV2 Østjylland, at han regner med at forhandle videre efter sommerferien.

God og sund forretning

Skulle forhandlingerne med de lokale interesserede ikke føre til noget resultat, er Turid Fennefoss Nielsen alligevel overbevist om, at Randers Amtavis stadig har en fremtid.

“Det er en god og sund forretning, så vi er sikre på, at der nok skal komme nogen og købe den,” siger hun.

Randers Amtsavis havde i 2. halvår 2012 et daglig oplagsgennemsnit på 7.458 aviser. Det er det seneste offentliggjorte oplagstal.

Tabt på næsten 1.000 eksemplarer

Det er et fald på cirka 1.000  eksemplarer i forhold til samme periode i 2010, hvor oplaget var på 8.415.

Udover dagbladet Randers Amtsavis udgiver Berlingske Media også en ugeavis i Randers og et par ugeaviser i oplandet.

Efter Randers Amtsavis i december sidste år indførte betaling for besøg på avisens hjemmeside, er den månedlige trafik faldet betragteligt. Efter at have toppet med ca. 345.000 besøg i oktober måned sidste år, har amtsavisen de seneste måneder haft et månedligt besøgstal på omkring 95.000.

For mere end et år siden satte den engelske kapitalfond Mecom hele Berlingske Media til salg. For et par måneder siden besluttede Mecom at sælge bladhuset i små bidder, da der ikke var kommet et tilstrækkeligt højt bud på hele mediehuset. Nogle enkelte dele er solgt, men endnu ingen af dagbladene.