Jagten er gået ind på lokale købere til Stiften

13februar2013 061Berlingske Media er i øjeblikket på jagt efter købere i lokalområdet til Århus Stiftstidende.

Hele Berlingske Media har det sidste års tid været til salg af den engelske ejer, kapitalfonden Mecom, uden den store succes. Forleden kom det frem, at Berlingske Media ligger i forhandlinger om at sælge den halvdel af aktierne i JydskeVestkysen, som Berlingske Media ejer til Den Sydvestjyske Venstrepresse, der ejer den anden halvdel af den sønderjyske lokalavis.

Leder også i Viborg

På samme måde bliver det i dag oplyst, at man i Viborg også leder efter lokale købere til Viborg Stifts Folkeblad.

Randers Amtsavis skriver på sin hjemmeside, at det er alle de lokale aviser i Berlingske Media, der har fået som opgave at finde ud af, om der er lokale købere til aviserne. Altså også i Randers ledes der efter lokale købere.

Der er i skrivende stund ingen oplysninger om hvad der sker i Aarhus på Århus Stiftstidendes hjemmeside.

Umiddelbart to muligheder

Umiddelbart er der to muligheder. Den ene er, at Aarhus Stiftstidendes Fond overtager avisen igen. Fondens formue blev skabt for en halv snes år siden, da Aarhus Stiftstidende blev solgt til den norske industrikoncern Orkla. Avisen kan formentlig tilbagekøbes for et mindre beløb end dengang fonden solgte den.

Den anden mulighed er, at JP/Politikens Hus køber den lokale konkurrent. Hvis det sidste sker er det tvivlsomt, om det fremover vil være muligt at drive to aviser i Aarhus. Så enten kan der blive tale om, at JP Aarhus bliver nedlagt som lokaltillæg i Jyllands-Posten eller af Aarhus Stiftstidende fusioneres med Jyllands-Posten og lukker som selvstændig avis.