Ny krimi med Dicte på trapperne

Elsebeth Egholm (Foto: Politikens Forlag.)
Elsebeth Egholm (Foto: Politikens Forlag.)

Så er der godt nyt til fans af journalisten Dicte Svendsen. Elsebeth Egholm udgiver den 30. maj den syvende kriminalroman om aarhusjournalisten Dicte Svendsen.

Den har titlen “Eget Ansvar” – en titel, der igen er hentet fra forsikringsbranchen.

Handlingen er som altid forlagt til Aarhus, hvor en kendt flygtningeadvokat myrdes. Samtidig dukker forskellige ligdele fra en sort kvinde op forskellige dele af byen.

Rose kidnappes

Dictes datter Rose bliver kidnappet sammen med en veninde, og det viser sig, at der sandsynligvis er en sammenhæng mellem kidnapningen, mordet på advokaten og fundet af ligdelene.

De fem første dictebøger dannede baggrund for tv-serien om “Dicte”, der blev spillet af Iben Hjejle, som blev vist i 10 afsnit i begyndelsen af 2013. Serien blev vist på TV2

Tv-serien blev så stor en succes, at man allerede er i gang med at producere endnu ti afsnit med historier, der er specielt udviklet til tv. Serien blev også godt modtager i Sverige, hvor TV4 viste den.

Mellem 1,1 og 1,3 millioner seere fulgte de 10 afsnit, da de blev vist på TV2.

Serie om Dictes søn

Udover serien om Dicte Svendsen skriver Elsebeth Egholm også på en serie om  Dictes plejesøn, Peter Boutrup. Det er foreløbig bliver til to bøger i den serie, men Peter Boutrup medvirker også i den ny dicte-bog.

Den første dicte-bog – “Skjulte fejl og mangler” – blev udgivet i 2002. Det er fire år siden den seneste kom på gaden – den eneste, der endnu ikke er blevet en del af tv-serien.

Elsebeth Egholm har også skrevet oplægget til tv-serien “Den som dræber”, der blev vist i 2011. Den blev også produceret i 10 afsnit, men der bliver ikke indspillet flere tv-afsnit. Til gengæld var der sidste år mulighed for at se en spillefilm med det samme persongalleri i landets biografer.

En bog om året

Elsebeth Egholm har udgivet 14 bøger siden sin debut med “De frie kvinders klub” i 1999. Og nu er den 15. altså på vej.

“Eget Ansvar” udgives på Politikens Forlag. Det er muligt at læse en smagsprøve på bogen her. Man finder bogen ved at scrolle ned på siden og klikke på bogen, når man finder den.