Kinesisk vindmølleproducent starter produktion i Grenaa

Det kinesiske vindmøllefirma Envision Energy starter en produktionsvirksomhed i Grenaa efter nytår. Foto: Envision Energy
Det kinesiske vindmøllefirma Envision Energy starter en produktionsvirksomhed i Grenaa efter nytår. Foto: Envision Energy

Den kinesiske energiproducent Envision Energy starter efter årsskiftet en produktion af vindmøller i Grenaa. Det skriver Randers Amtsavis/Århus Stiftstidende.

I første omgang bliver der ansat seks til 10 medarbejdere i virksomheden, der i forvejen har sin europæiske udviklingsafdeling i Silkeborg, hvor der er beskæftiget cirka 35 ansatte – heraf omkring 30 udviklingsingeniører.

Den første opgave bliver at fremstille en prototype på en vindmølle, der skal opstilles i forsøgscenteret i Østerild i Nordjylland i løbet af 2014.

Erhvervsnetværk var afgørende

Det er erhvervssamarbejdet mellem lokale virksomheder, Djurs Wind Power, der blev etableret i forbindelse med byggeriet af Dongs store vindmøllepark ved Anholt, der har fået Envison Energy til at slå sig ned i Grenaa.

“Kombinationen af et stærkt netværk mellem kompetente virksomheder og et fokus på at gå nye veje har afgjort beliggenheden,” siger direktør Anders Rebsdorf, Envision Energy, i en pressemeddelelse, der er sendt ud af Djurs Wind Power.

Envison Energy har i forvejen opstillet en testmølle i Thyborøn, der blev taget i brug sidste år.

Møller med to vinger

Envision Energys vindmøller har kun to vinger, og der bruges ingen gear. Selskabet etablerede sig i Danmark i 2010 med hjælp fra “Invest in Denmark”, der hører under det danske udenrigsministerium.

Vindmøllefirmaet har lejet en 1300 kvadratmeter stor fabrikshal i Grenaa.

Etableringen af produktion i Grenaa er endnu en fjern i hatten på Aarhus Kommunes ambition om at blive europæisk vindmøllehovedstad – denne gang dog uden for kommunen.

Mange vindmøllefirmaer i Aarhus

I forvejen har Vestas sit hovedkontor i byen, ligesom bl.a. Siemens Wind Power er repræsenteret i byen og den indiske vindmølleproducent Suzlon har sit internationale hovedkvarter i Aarhus.

I foråret meddelte den finske vindmølleproducent WinWinD, at selskabet også etablerer en vindmølleafdeling i Aarhus.

Aarhus Kommune skriver på sin hjemmeside, at omkring 60 nationale- og internationale virksomheder inden for vindenergiområdet er repræsenteret i Aarhus.

Læs artiklen her (betalingsmur)