Mecom starter 2014 godt

13februar2013 061Den britiske kapitalfond Mecom, der via Berlingske Media ejer Aarhus Stiftstidende og Randers Amtsavis, har fået en god start på 2014 viser selskabet første kvartalsregnskab i 2014.

Selskabet havde et overskud på 39 mio. kr. i årets første tre måneder, ligesom selskabet har nedbragt sin gæld med 47 mio. kr. så bankerne nu har 237 mio. kr. til gode i virksomheden.

Det er specielt selskabets nedbringelse af omkostningerne, der har haft positiv betydning for resultatet.

På indtægtstiden er det den hollandske del af selskabet, der har været positiv. Faldet i det hollandske annoncemarked har overrasket, så det er gået bedre end budgetteret ved årets begyndelse. Det skyldes, at Mecom havde forventet et fortsat fald i omsætningen, men den faldende tendens er fladet ud i årets første tre måneder.

Danmark i nul

I Danmark  holder Berlingske Media budgettet – så den danske afdeling har hverken bidraget positivt eller negativt til 1. kvartals regnskab.

Det fremgår ikke  af de oplysninger, som selskabet har offentliggjort, hvordan Randers Amtsavis og Aarhus Stiftstidende har påvirket Berlingske Medias regnskab i årets første tre måneder.

Både årsregnskabet for 2013 og kvartalsregnskabet har påvirket selskabets aktiekurs positivt.

Aktien stiger

Siden nytår er aktiekursen steget med lidt mere end 50 procent, og det seneste år er kursen steget med næsten 220 procent.

Kursen ligger i dag omkring 1,33, og flere mæglerfirmaer forventer, at aktien stiger yderligere i de kommende måneder. Flere aktieanalysebureauer anbefaler investorer, at man køber aktien med et kursmål på omkring 1,70 i løbet af få måneder.

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder