Måling: Enhedslisten og Venstre vinder valget i Aarhus

Borgmester Jacob Bundsgaard skulle være sikret endnu fire år i borgmesterskolen, hvis nu meningsmåling bliver til virkelighed. Foto: Aarhus Kommune
Borgmester Jacob Bundsgaard skulle være sikret endnu fire år i borgmesterskolen, hvis ny meningsmåling bliver til virkelighed. Foto: Aarhus Kommune

Specielt Enhedslisten men også Venstre bliver de store vindere, når stemmerne er talt op efter byrådsvalget den 19. november hvis en meningsmåling, som lokalradioen Go!FM har gennemført, bliver til virkelighed.

Enhedslisten får sin repræsentation fire-doblet fra et til fire medlemmer, mens Venstre går fra fem til syv.

Radikale Venstre får to medlemmer i stedet for et, mens Liberal Alliance bliver repræsenteret i byrådet med et enkelt mandat.

Samlet set går rød blok fra 21 til 20 mandater ud af de 31 mulige, og det betyder efter al sandsynlighed, at borgmester Jacob Bundsgaard (S) sikrer sig endnu fire år som den øverste politiske chef i landets næststørste by.

Socialdemokraterne mister tre mandater

Det sker på trods af, at Socialdemokraterne går tilbage med tre mandater til 11, og SF går tilbage fra fem til tre mandater.

Dansk Folkeparti bevarer sine to mandater i byrådet – på trods af den store landspolitiske fremgang, som partiet har oplevet siden byrådsvalget for fire år siden.

To tredjedele af vælgerne vil stemme

31 procent af de adspurgte har ikke svaret – enten fordi de endnu ikke ved hvem de vil stemme på, eller fordi de ikke vil stemme ved kommunalvalget.

Undersøgelsen er gennemført af Analysefirmaet Infact. Cirka 1.000 aarhusianere er blevet spurgt om hvem de vil stemme på.