Meningsmåling: Venstre står til borgmesterposten i Randers

Venstres Omann Jensen kan formentlig komme til at lede møderne i Randers Byråd, hvis en ny meningsmåling bliver til virkelighed. Foto: Randers Kommune
Venstres Claus Omann Jensen kan formentlig komme til at lede møderne i Randers Byråd de næste fire år, hvis en ny meningsmåling bliver til virkelighed. Foto: Randers Kommune

Socialdemokraterne står til et stort valgnederlag ved kommunalvalget den 19. november i Randers. Omvendt ser Dansk Folkeparti ud til at blive valgets store sejrherrer, viser en ny meningsmåling. 

Samtidig står det store borgerlige valgforbund mellem V, C, DF og LA til at få 17 mandater ud af de 31 pladser i byrådet viser meningsmålingen, der er foretaget af analysebureauet InFact for Radio ABC.

Det betyder, at Venstres Claus Omann Jensen har stor sandsynlighed for at kunne overtage borgmesterkæden efter Henning Nyhuus Jensen fra Socialdemokraterne. Venstre bliver det største parti i byrådet med 11 mandater.

Socialdemokraterne står til at få 29,0 procent af stemmerne og ni mandater. Det er en tilbagegang på fire mandater fra sidste valg, hvor partiet fik 38,2 procent af stemmerne,

Dansk Folkeparti bliver fordoblet

Størst fremgang får Dansk Folkeparti, der går frem med 6,5 procent af stemmerne, der giver fire mandater – en fordobling i forhold til sidst.

Ifølge meningsmålingen får Velfærdslisten med den tidligere SF’er Kasper Fuhr i spidsen et mandat i det nye byråd på baggrund af 2,6 procent af stemmerne.

Liberal Alliance kommer i byrådet for første gang med et mandat. Det samme får Radikale Venstre – uændret i forhold til i dag.

Beborlisten får igen to stole i byrådssalen – også uændret i forhold til i dag.

Konservative og SF mister hver et mandat

De konservative og SF får hver et mandat – en tilbagegang på et mandat for begge partier.

Meningsmålingen – tallene i parentes er valgresultatet fra for fire år:

Socialdemokraterne 29,0 procent (38,2)  9 mandater

Radikale Venstre 4,3 procent (3,1)  1 mandat

Konservative Folkeparti 3,0 procent (8,4)  1 mandat

Socialistisk Folkeparti 3,6 procent (8,5)  1 mandat

Liberal Alliance 4,5 procent ( – )  1 mandat

Kristendemokraterne 0,3  procent (0,5)  0 mandater

Beboerlisten 7,4 procent (6,1)  2 mandater

Dansk Folkeparti 13,5 procent (7,0)  4 mandater

Venstre 30,6 procent (27,9) 11 mandater

Velfærdslisten 2,6 procent ( – )  1 mandat

 

 

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder