Metalafdelinger i Østjylland danner fælles fagforening

Formand for Dansk Metal i Randers Henrik Leth
Formand for Dansk Metal i Randers Henrik Leth

Fagforeningen Dansk Metals afdelinger i Aarhus, Randers og Grenaa planlægger at slå pjalterne sammen og danne en ny stor fælles østjysk fagforening. I aften er spørgsmålet på dagsordenen på en generalforsamling i Dansk Metal i Randers.

Det er andet forsøg på at danne en større lokalafdeling i Dansk Metal i det østjyske. Første forsøg for et par år siden blev ikke til noget, da det mødte stor modstand.

Hvis forslaget bliver vedtaget vil den nye fagforening få hovedkontor i Aarhus, mens medlemmerne stadig vil få mulighed for at blive betjent i det daglige både i Randers og Grenaa.

Udover hovedorganisationen vil medlemmerne også blive organiseret i brancheklubber – mekaniker/rør, it og data – ligesom der oprettes fagklubber for blandet andet offentligt ansatte og ansatte i små og mellemstore virksomheder.

Stiftende generalforsamling i december

Fusionen skal endelig vedtages på ekstraordinære generalforsamlinger i december måned i de nuværende afdelinger, ligesom den stiftende generalforsamling i den nye organisation også holdes i december måned, hvis alle tre afdelinger godkender en sammenlægning.

Afdelingerne i Grenaa og Aarhus har godkendt sammenlægningen.

Bestyrelsen for Dansk Metal i Randers anbefaler sammenlægningen på generalforsamlingen i aften, der holdes i fagforeningens lokaler på Lucernevej i Randers.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagtens artikler fra Randers Kommune her.