Midttrafik: Buskontrol giver flere betalende kunder

Midttrafik mener, at den øgede kontrol i bybusserne giver flere solgte billetter. Foto: Midttrafik
Midttrafik mener, at den øgede kontrol i bybusserne giver flere solgte billetter. Foto: Midttrafik

Indtægterne fra den kollektive trafik i Aarhus er vokset væsentligt, efter at der de seneste måneder er gennemført flere kontrolbesøg i de aarhusianske bybusser.

Midtrafik vurderer, at der helt klart er en sammenhæng mellem de to ting.

“Vi tror, at det især er omtalen af mere kontrol og dobbelt op på antallet af kontrollerede busser, der har fået flere kunder til at trække en billet eller købe klippekort,” skriver vicedirektør Mette Julbo i en pressemeddelelse.

Billetter for 21,2 mio. kroner i august

Den udvidede kontrol i busserne begyndte i august, og i august måned blev der solgt biletter, klippekort og periodekort for et samlet beløb på 21,2 mio. kroner. I september blev der solgt for 21,1 mio. kroner. Det svarer til en stigning på henholdsvis 5,5 procent og 6,8 procent i forhold til de samme måneder i 2012.

Men der har dog været en stigende tendens over hele året, viser tal i den samme pressemeddelelse. Til og med september i år er der solgt alle former for lovligt rejsehjemmel for ialt 176,0 mio. kroner. Det svarer til en stigning  på 4,8 procent i årets første ni måneder.

Af statistikken fremgår det også, at der nu bliver kontrolleret væsentlig flere busser. I september blev der for eksempel kontrolleret 6.635 busser, mens der i september i 2012 blev kontrolleret 3.072 busser.

Flere får kontrolafgift på 750 kroner

Det har også medført en betydelig stigning i antallet af kontrolafgifter, der nu indbringer Midttrafik 750 kroner hver gang. I september blev der udskrevet 3.131 kontrolafgifter, mens det tilsvarende tal fra året før var 1.608.

Det er blandt vagter fra selskabet G4S, der gennemfører buskontrollen for Midttrafik i Aarhus.

Selskabet blev hyret til opgaven, da der i en længere periode havde været uoverensstemmelser mellem selskabets egne kontrollører og selskabets ledelse. Det medførte blandt andet, at enkelte kontrollører blev suspenderet fra deres arbejde og senere afskediget.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *