Folkeafstemning: Nej til vinter-ol i München

Borgerne i München og tre omegnskommuner har søndag stemt nej til, at der skal indsendes en ansøgning om at Munchen skal være værtsby for vinter-ol i 2022.

Det var allerede tidligt på aftenen klart, at der ikke skulle sendes en ansøgning, da borgerne i to af de tre omegnskommuner sagde klart nej. Det var fra starten en betingelse, at der skulle sige ja i alle de fire kommuner.

Garmisch-Partenkirchen var først med et nej

Stemmerne blev først talt i Garmisch-Partenkirchen. Da det endelige resultat forelå, var der 51,56 procent, der havde stemt nej, mens 48,44 procent sagde ja. De tre øvrige kommuner var endn ikke opgjort ved redaktionens slutning, men det ligger fast, at det blev et nej i yderligere to kommuner.

Da det også stod klart, at borgerne i München sagde nej, erkendte den socialdemokratiske overborgmester i hovedstaden i Bayern, Christian Ude, at det ikke bliver til noget med en ansøgning.

Det har imidlertid også været nævnt, at München skulle søge om at få sommeroplympiaden i 2024, men det er et spørgsmål, som den tyske regering skal tage stilling til.

Kritik af IOC

Det er en smule overraskende, at der bliver sagt nej til vinter-ol i et område, hvor interessen for vintersport er stor, men iagttagere mener, at det skyldes, at der er stor skepsis over for Den Olympiske Komité – IOC.

Desuden har det formentlig også forskrækket mange mennesker, at der skal bruges rigtig mange penge, hvis München skulle være ol-vært for anden gang.

 

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder