Ny Carl Mørck-film på vej i biografen

Foto: Henrik Ohsten/Have Kommunikation.
Foto: Henrik Ohsten/Have Kommunikation.

Markedsføringsarbejdet for den nye Jussi Adler-Olsen “Flaskepost fra P”, der får premiere i biograferne den 3. marts, er i fuld gang. Drypvis offentliggør filmselskabet Zentropa trailere, billeder fra optagelserne og forsøger at krydre de sociale medier med spændende materiale om filmen.

Således har selskabet netop offentliggjort den første rigtige trailer for filmen, som skal være med til at skærpe appetitten. Tidligere er offentliggjort en trailer-teaser.

“Flaskepost fra P” er den tredje film i rækken af filmatisering af Jussi Adler-Olsens bøger om Afdeling Q på Københavns Politigård – en afdeling, der blev oprettet for at fjerne den utilpassede politimand Carl Mørck fra dagligt politiarbejde.

Bøgerne sælger godt i Tyskland

De to første film “Kvinden i buret” og “Fasandræberne” har tjent mange penge ind til Zentropa – også i Tyskland, hvor Jussi Adler-Olsens romaner er utroligt populære. Går man ind i en stor boghandel i en tysk storby ligger de seks romaner, der er udkommet indtil nu, i store stakke – nogle steder flere steder i butikkerne.

Det er igen Nikolaj Lie Kaas, der spiller rollen som den utilpassede  politimand, og svenske Fares Fares, der har rollen som hans tro væbner Assad – der i filmen er rigtig politimand, mens han i romanerne startede som rengøringsmand i kælderen, hvor Carls Mørck blev gemt væk.

Optagelserne til filmen startede 5. maj sidste år – oprindeligt med et tidsplan om at den skulle have premiere i slutningen af marts. Men de første billetter kan først købes til den 3. marts.

Den norske instruktør Hans Petter Moland står for instruktionen – han instruerede ikke de to første film og har for første gang arbejdet med en danske film. Nikolaj Arcel har skrevet manuskript.

Filmen koster 40 mio. kroner

Filmen har et budget på næsten 40 mio. kroner. Der er blandt andet givet 7 mio. kroner i produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut gennem markedsordningen. Desuden produceres filmen i samarbejde med TV 2 – så der kan man en dag se den på tv.

Allerede inden optagelserne begyndte var filmen solgt mere end 15 lande, Udover Tyskland er det blandet andet Nordamerika, Rusland, Polen, Tyrkiet, Benelux, Frankrig og Spanien.

Zentropa har købt rettighederne til at filmatisere de første fem af de indtil nu seks udgivne bøger om Afdeling Q.

Se filmens trailer her.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk på Facebook her.

 

Udgivet
Kategoriseret som Film