38 børnehaveklasser i Randers næste år

880 børn i Randers Kommune skal begynde i børnehaveklasse efter sommerferien. Foto: Helle Johnsen
880 børn i Randers Kommune skal begynde i børnehaveklasse efter sommerferien. Foto: Helle Johnsen

Skoleforvaltningen på Randers Rådhus har udarbejdet en plan for fordelingen af børnehaveklasser på kommunens skoler næste skoleår på baggrund af de tilmeldinger, der er  kommet i de enkelte skoledistrikter. Planen betyder blandt andet, at der bliver sagt nej til 12 børn, som forældrene ønsker skal gå på en anden skole end den skole, der hører til det skoledistrikt, som de bor i.

Der starter 880 børn i 38 børnehaveklasser – med en gennemsnitlig klassekvotient på 23,8 elever.

Eleverne på Korshøjskolen kommer til at sidde tæt. De bliver 28 elever i den eneste børnehaveklasse, som skolen får. Dertil kommer, at der bliver mulighed for at komme yderligere fire elever ind i klassen, hvis der i løbet af skoleåret skulle flytte børn til skoledistriktet, hvor forældrne ønsker, at barnet skal gå på distriktsskolen.

Afslag til fire

Samtidig har fire børn uden for Korshøjskolens distrikt fået afslag på at få en plads i skolens børnehaveklasse.

Skolen med den andenhøjeste klassekvotient bliver Hobrovejens Skole, hvor der bliver tre klasser med en gennemsnitlig klassekvotient på 25,7 børn. Her er der sagt ja til 12 børn, der ikke børn i skolens distrikt, mens 20 børn fra distriktet har søgt om optagelse på en anden skole.

På Bjerregrav Skole og på BLicherskolen bliver der henholdsvis en og to klasser med 25 elever i hver. På Blicherskolen har man sagt nej til tre elever udefra, da man skal have seks pladser i reserve til nytilflyttere.

Klasse med 14 elever

På Fårup Skole starter der en børnehaveklasse med 14 elever, mens der i Havndal bliver 16 elever i en børnehaveklasse. I Fårup er der kommet en elev uden for distriktet, mens der i Havndal er to elever udefra.

På Nørrevangsskolen, hvor der bliver to klasser med henholdsvis 22 og 21 børn, er der 21 børn, hvis forældre har ønsket, at deres børn skal gå på en anden skole.

Hvis skoleforvaltningen skulle imødekomme alle ønsker om at komme til at gå på en anden skole end distriktsskolen, ville det betyde, at der skulle oprettes yderligere to børnehaveklasser i Randers Kommune, fremgår det af de papirer, der er udleveret til byrådsmedlemmerne i økonomiudvalget.

Udvalget behandler spørgsmålet om antallet af børnehaveklasser på sit møde den 1. februar kl. 14.30.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk – Randers på Facebook her.

Du kan tilmelde dig Nyhedsjagten.dk på Facebook her.