OL var tæt på at droppe McDonald’s

Formanden for Den Internationale Olympiske Komite belgieren Jacques RoggePå grund af de tiltagende problemer med overvægt i hele verden var Den Internationale Olympiske Komite tæt på at droppe burgerkæden McDonald’s og læskedriksfirmaet Coca-Cola som officielle sponsorer for de olympiske lege.

Det fortæller formanden for den internationale oplympiske komite Jacques Rogge til Financial Times.

Men komiteen valgte alligevel tidligere på året at underskrive en ny kontrakt med de to internationale firmaer, der gælder frem til 2020.

De små idrætsgrene

Det skyldes ikke mindst de store beløb, som sponsorerne yder til Den Internationale Olympiske Komite, der igen sender penge videre til de internationale sportsorganisationer – specielt de såkaldte små idrætsgrene, som ikke har så mange aktive udøvere.

“De fleste internationale organisationer er afhængige af den støtte, som de får fra os,” siger Jacques Rogge til den britiske finansavis.

“Ellers vil de komme i økonomiske vanskeligheder.”

5 mia. kr.

De seneste fire år har Den Internationale Olympiske Komite modtaget sammenlagt 1 mia. dollars fra de 11 store firmaer, der er sponsorer for de olympiske lege. Det svarer til cirka 5 mia. danske kroner.

Kampen mod overvægt var en del af Jaques Rogge kampagne for at blive valgt som formand for den internationale olympiske komite for fire år siden.

Da forhandlingerne om en ny kontrakt med de to firmaer begyndte, bad medarbejdere fra Den Internationale Olympiske Komite de to firmaer om at forklare, hvad de mener om de tiltagende problemer med overvægt i verden.

Zero

Coca-Cola forklarede bl.a. at overvægt er en af årsagerne til at selskabet har udviklet den sukkerfri Cola Zero, mens McDonald’s oplyste, at selskabet de seneste år har udviklet flere forskellige fedtfattige alternativer til deres hovedprodukter.

Og det var altså nok til at Den Internationale Olympiske Komite godkendte de to selskaber som sponsorer frem til 2020.

Som modydelse får McDonald’s fire restauranter i den olympiske landsby, hvoraf den største kan servere mad for op til 1500 personer på en gang.

 

Udgivet
Kategoriseret som Nyheder

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *