Østjysk Bank har foreløbigt klaret skærene

Østjydsk Bank har været nødt til at nedskrive for yderligere 129 mio. kroner, oplyses det i en fondsbørsmeddelelse fredag eftermiddag.

Redningsplanen for Østjydsk Bank har foreløbig virket. Det fortæller banken i en fondsbørsmeddelelse i dag.

Bankens solvensprocent har rettet sig så meget, at banken skønner, at den ved indgangen til juli lå mellem 13,0 og 13,5 procent, hedder det bl.a. i fondsbørsmeddelelsen.

Finanstilsynet har tidligere stillet krav om, at solvensprocenten skulle være mindst 11,7 procent – en del over det lovfæstede krav om 8 procent.

Da banken offentliggjorde kvartalsregnskabet for årets første kvartal røg solvensprocenten væsentlig under de 11,7 procent, og banken lavede i samarbejde med Finanstilsynet en redningsplan, der skulle bringe banken på ret køl.

Assistance fra Arbejdernes Landsbank

Redningsplanen indebar bl.a. salg af afdelinger til Arbejdernes Landsbank, der også gik ind som medejer af banken. Desuden er bl.a. lån hos Nykredit blevet indfriet og bankens aktier i kreditforeningen DLR solgt,. Fondsbørsmeddelelsen kan læses her.

I sidste uge offentliggjorde banken desuden, at underskuddet i regnskabet for 2012 var vokset med 127 mio. kroner så det samlet nåede op på et minus på 330 mio. kroner.

Flere sager om kursmanipulation

Ellers er sommerens store samtaleemne i bankverdenen nye anklager om kursmanipulation af kursen på bankaktier. En ny sag er dukket op, hvor Vestjysk Bank og Sparekassen Himmerland er impliceret.

I dag fortalte Finanstilsynet så om endnu en ny sag, som bliver efterforsket af bagmandspolitiet. Finanstilsyet vil dog ikke fortælle om navnet på det pengeinstitut, der er impliceret – kun at der er tale om et jysk pengeinstitut.

Samtidig skriver Finanswatch.dk, at en sag om kursmanipulation, hvor to tidligere topfolk i Sparekassen Kronjylland er involvere, er ved at være efterforsket færdig. Sagen blev rejst for tre år siden, og mere end en halv snes bankfolk fra jyske pengeinstitutter er involveret.